Поділитись:

Луцьк прийме престижні змагання з багатоборства

Субота, 02 червня 2018, 09:35

У 2019 році у Луцьку відбудуться змагання, яких ще не було за всю історію Волинської області — командний чемпіонат Європи з багатоборства у суперлізі. Тобто 8 найсильніших команд Європи, у тому числі українська збірна, змагатимуться за право називатися кращими.

Про це 1 червня під час прес-конференції у Луцьку повідомив заступник міністра спорту та молоді Ігор Гоцул.

"Високі легкоатлетичні змагання повертаються до України після перерви", - зазначив посадовець.

Символічно, що це відбудеться в Луцьку, адже саме тут кілька років тому відбувся "прорив у державі", розпочалася масштабна реконструкція спортивної бази, відбулися змагання міжнародного рівня, тож вінцем буде цей чемпіонат.

Проведення такого заходу вигідно не лише з точки зору престижу, а й економічно. Адже зі слів Ігоря Гоцула проведення змагань вигідно місцевим бюджетам. Бюджет заходу складе близько 20 мільйонів гривень. Частина коштів надійде від федерацій, інша — державного бюджету. Переважно ці кошти підуть на закупівлю інвентарю та обладнання. На місцевих організаторів лягають заходи гостинності, тобто проведення екскурсій тощо.

Вісім команд, що змагатимуться — це близько 200-250 спортсменів та їх тренерів. Минулого року змагання з багатоборства відбулися в Таліні (Естонія), де українські спортсмени перемогли. У чемпіонаті, який відбудеться 6-7 липня в Луцьку у 2019 році, будуть збірні Естонії, Франції, Швейцарія, Великобританії, Білорусі, Іспанії, Голландії та Україні.

Зі слів Ігор Гоцула сучасні гостинні комплекси, місця для харчування відповідають потребам. Протягом найближчого часу приїде інспекція, аби дати поради, чи потрібно щось доопрацювати на стадіоні чи інших об'єктах.

Передбачена також телевізійна та інтернет-трансляція запланованого багатоборства, тож весь світ зможе стати свідками змагання у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів