Поділитись:

Підсумки виконкому: тариф для ринку і бюрократичне пекло підприємців

Середа, 06 червня 2018, 20:00
Підсумки виконкому: тариф для ринку і бюрократичне пекло підприємців

Засідання виконкому 6 червня було емоційним. Особливо себе не стримував в.о. міського голови Григорій Пустовіт щодо начальниці управління розвитку підприємництва та реклами Наталії Рибай. Однак все за порядком.

***

Спочатку виконком взявся за вирішення вкрай важливого питання для міста – транспортного. На маршруті № 32 "Львівська (Електромережі) – с. Липини" працюватиме підприємець Оплачко.

На маршрутах № 16 "Центральний ринок – Торговий центр "Слон" та № 21 "Центральний ринок – вул. Об'їздна" – ТзОВ ВТП "Санрайз" ЛТД.

Посвідчення для безкоштовного проїзду в міському громадському транспорті отримає Михайлина Шеренгов.

Також працівникам Луцького міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції (які прийняті на роботу з квітня) видадуть посвідчення для безплатного проїзду в транспорті.

***

Не менш важливим сьогодні було затвердження вартості послуги з надання в оренду торгової площі на ринку "Центральний" для комунального підприємства "Луцькі ринки". Розмір тарифу встановили на рівні 90 гривень за 1 квадратний метр торгової площі в місяць. Однак цей тариф діятиме до жовтня, а потім тариф переглянуть.

***

Виконкомівці доручили управлінню містобудування та архітектури міської ради видати містобудівні умови та обмеження на проектування п'ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку на вул. Даньшина, 14-в.

Також затвердили концепцію проекту, відповідно до якого хочуть облаштувати при вході в центральний парк міста. Цей проект передбачає літнє кафе, естраду з навісом, дитячий майданчик, альтанки, лавки з декоративними арками, громадську вбиральню та загальний благоустрій території.

***

З 11:00 до 23:00 працюватимуть піцерії "Фелічіта" на вулиці Винниченка, 2 і Стрілецькій, 11.

***

Ще на три роки продовжили термін розміщення стаціонарних тимчасових споруд, які належать підприємцю Світлані Чилій, на Грабовського, 10; Львівській, 61; проспекті Відродження, 2; проспекті Соборності, 4; Братковського 7; бульварі Дружби Народів, 2; Ковельській 51.

Якщо одному підприємцю дозволили розмістити тимчасові споруду майже по всьому місту, то підприємцю Софії Дяченко не дозволили поставити торговий лоток поблизу пішохідного переходу, оскільки він створює затор в годину пік.

Підприємцю Володимиру Курову дозволили розміщення павільйону 5D-кінотеатру на території Центрального парку до кінця вересня.

Його тезці і колезі підприємцю Володимиру Ліщині дали дозвіл на розміщення літнього майданчика до 31 жовтня на Київському Майдані, 3.

Два лотки для торгівлі морозивом розмістить підприємець Наталія Котищук на вулиці Лесі Українки, 59 і проспекті Волі, 8. Стоятимуть вони там до 30 вересня.

Підприємцю Максиму Юничику дозволили розміщення літнього майданчика на три роки на вулиці Глушець, 37 Б.

Підприємцю Тетяні Третяковій дозволили розміщення тимчасової споруди терміном на три роки на проспекті Соборності, 14 а.

Підприємець Аліна Думко має право встановити групу тимчасових споруд на проспекті Відродження, 51 терміном на три роки.

Підприємець Сергій Штихорський з другого разу так і не отримав дозвіл виконкому на розміщення літнього майданчика на проспекті Волі, 15.

Входить в лідери за кількістю малих архітектурних форм, розміщених у Луцьку, підприємець Валентин Попович. Ця інформація прозвучала з вуст Григорія Пустовіта. На цьому засіданні виконкому Валентин Попович просив дозволу на розміщення тимчасової споруди на вулиці Федорова, 9. Втім Григорій Пустовіт зауважив, що цей підприємець "прописаний" у селі Підгайці і податки платить туди. Представник Валентина Поповича Василь Попович сказав, що підприємця "пропишуть" у Луцьку, а також повідомив, що з оформленням працівників в них також порядок.

Втім ці переконання не вплинули на членів виконкому, тому Валентину Поповичу не дозволили розмістити тимчасову споруду на вулиці Федорова, 9.

Уже вкотре підприємець Орися Шеремета отримує відмову щодо розміщення в Центральному парку тимчасової споруди.

Емоційну дискусію серед членів виконкому викликав проект рішення "Про відмову підприємцю Павлу Мельничуку у розміщенні тимчасової споруди та літнього торговельного майданчика на вул. Стрілецькій, 73".

Наталія Рибай сказала, що відмовне рішення рекомендувала прийняти робоча група з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд. Оскільки цей кіоск функціонував без дозвільних документів з 2012 року. Підприємець Павло Мельничук пояснив, що раніше він до кіоску жодного відношення не мав. Адже з 2012 році цим кіоском займалась лише його колишня дружина. Після розлучення вона залишила цей кіоск. Підприємець у 2018 році вирішив, щоби він не пустував, зайнятись там підприємницькою діяльністю.

Член виконкому Ігор Алексєєв здивувався, що ніхто толком підприємцю так і не може пояснити, чому йому відмовляють у розміщенні кіоску.

"Нащо людину заганяти в бюрократичне болото?! Робоча група вирішила відмовити в розміщенні, а чому так вирішила - ніхто пояснити не може. Тим більше, що чоловік пояснив, що з 2013 року кіоском займалась колишня дружина, а не він", - сказав Ігор Алексєєв.

Григорій Пустовіт тоді почав допитуватись в Наталії Рибай, чи вона взагалі ходить на засідання робочої групи і чи може пояснити виконкомівцям, чому рішення носить характер відмовного.

"А можна зараз проголосувати за позитивне рішення?" - запитала Наталія Рибай.

" Не лізьте! Ви не розібрались в своєму питанні і лізете в рішення виконкому. Замайтесь своїм питанням", - нагримав на чиновницю Григорій Пустовіт.

Відмовне рішення члени виконкому не підтримали.

Відмовне рішення у розміщенні тимчасової споруди на вулиці Захарова, 7 отримав і підприємець Скопюк. Адже екологічна комісія не дала згоди на зрізання дерев заради встановлення цього кіоску.

***

Щодо оренди комунальних приміщень, то БФ "Тільки разом" погодили продовження оренди 15,4 м.кв. площі в Будинку культури на вулиці Корольова, 10 до 31.08.2018 за орендну плату 171 гривню в місяць.

Також для Волинської регіональної федерації рукопашного бою "Рубіж" встановили термін оренди приміщення на проспекті Волі, 25 (Гімназія № 4) на термін до 31. 08. 2018 року.

Місячна орендна плата становить 241,60 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів