Поділитись:

Ціна політичних рішень щодо бізнесу – це програш лучан, – експерт

П'ятниця, 08 червня 2018, 16:33
Ціна політичних рішень щодо бізнесу – це програш лучан, – експерт

Експерт ГО "Волинський Центра розвитку урядування" Юрій Моклиця вважає, що чимало рішень щодо бізнесу у Луцьку є політично вмотивованими. Внаслідок їх ухвалення програють передусім лучани, – каже експерт.

На прес-конференції, яку провели 8 червня експерти центру, політично-вмотивованими зокрема назвали рішення щодо не погодження виділення землі для будівництва "МакДональдса" на початку вулиці Стрілецької та проспекту Грушевського та розірвання договору про співпрацю між центральним басейном та "Проміньпарксервіс" щодо спільного користування парковки. Щодо ресторану аргументи зводилися до того, що буде транспортна проблема у разі будівництва кафе.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ НЕ БУДЕ MCDONALD'S

Один з потенційних інвесторів ресторану був Андрій Покровський, який заявляв про бажання брати участь в аукціоні щодо будівництва "МакДональдса", –зазначив Тарас Яковлев.

"Цей Андрій Покровський – це єдина людина, яка транспортний колапс на цьому кільці зменшила. Бо після реконструкції "Променя" була розширена дорога, зроблені зупинки для тролейбусів, автобусів, встановлений світлофор. І це зробив Андрій Покровський. І ми слухаємо Ігоря Поліщука (радник міського голови, – К), який говорить, що там був би транспортний колапс? Я впевнений, що той же ж Андрій Покровський зменшив би проблему, якби збудував там "МакДональдс", – зазначив експерт Тарас Яковлев.

Юрій Моклиця додав, що замість того, щоб шукати підтримки інвестора та розв'язання проблем, забудовнику просто відмовляють. Обурює громадськість і ситуація навколо парковки біля "Променя".

"Скасували договір, хоча самі у ньому прописали, що таким чином скасовувати не можна. Але що ви зробили, хто від цього виграв? З'явився басейн, чи трава зазеленіла? І повірте оці обмежувачі, напівсфери, як стояли, так і будуть стояти на території. А люди будуть продовжувати паркуватися десь у дворах", – прокоментував ситуацію щодо парковки Юрій Моклиця.

Він нагадав, що, наприклад, попри обіцянки зробити внутрішню загальнодоступну парковку біля Центрального універмагу Луцька, такої і досі немає. Однак тут жодним питань до парковки немає.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів