Поділитись:

На Волині вперше засідав комітет Верховної Ради з питань бюджету

П'ятниця, 08 червня 2018, 18:05

Комітет Верховної Ради з питань бюджету ознайомився зі станом справ у Волинській області.

На виїзному засіданні комітету ВР розглянули два питання порядку денного. Засідання відбулось 8 червня в стінах Волинської ОДА.

Першочергово голова комітету Андрій Павелко надав слово голові Волинської ОДА Олександру Савченку, який розповів, що основним наповненням бюджету є податки з доходів фізичних осіб (ПДФО), а також зауважив, що в області вже є проблеми з питанням медичної та освітньої субвенцій.

Голова Волинської облради Ігор Палиця додав, що не хотілося б, аби проблеми з медичною субвенцією продовжувалися. Також він звернув увагу на таку актуальну проблему, як відсутність робочої сили, особливо в бюджетній сфері. Адже чимало людей виїхали за кордон на заробітки. Інвестори ж не поспішають заходити в регіон, бо через постійні зміни в законодавстві вони не можуть навіть розрахувати свій бізнес-план на найближчі 10 років.

"Ми просимо: прийміть податкове законодавство", - додав наприкінці Ігор Палиця.

Народний депутат Степан Івахів підняв на засіданні комітету питання Ковельського ветсанзаводу, де влаштували могильник під відкритим небом для тисяч трупів тварин. Відповідно, від цієї проблеми потерпають і б'ють на сполох люди.

Народний Депутат Ірина Констанкевич як освітянка попросила членів комітету звернути увагу комплексно на освітній сегмент і підготовку майбутніх кадрів навчальними закладами.

Своєю чергою народний депутат Ігор Лапін говорив про виділення коштів з держбюджету для закупівлі обладнання для 27 школи, яка повинна відкрити свої двері вже першого вересня. Також він розповів членам комітету і про майбутній центр реабілітації для учасників АТО, на який нещодавно Луцькрада виділила 5 мільйонів гривень, й сказав, що варто з держбюджету виділити на цей центр хоча б ще стільки ж.

Після виступів народних депутатів заслухали директора департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації Ігора Никитюка. Він розповів присутнім про наповнення місцевих бюджетів в умовах децентралізації. Також зазначив, що цьогоріч очікується 15 мільярдів гривень доходів до бюджету області. Видатків заплановано на рівні 15,3 мільярда гривень.

Основними проблемами, які є, податківець назвав незабезпеченість держбюджету для місцевих бюджетів відшкодувань за пільгами та субсидіями.

"Пропонуємо, щоб невикористанні державні кошти залишались в кінці року на рахунках бюджетів обласного значення", - додав Ігор Никитюк.

Перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй звернув увагу на відсутність єдиної бази землекористувачів і необхідність її створення з метою уникнення таких прецедентів, як несплата за користування землею та інше.

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький розповів, що минулого року до держбюджету митниця спрямувала 7 млрд 730 млн гривень. Також минулоріч 766,2 мільйона гривень спрямували на ремонт доріг в рамках так званого "митного експерименту".

Члени комітету, ознайомившись із питаннями порядку денного та пропозиціями, які надходили від доповідачів, мали можливість поставити до них ряд запитань, які їх цікавили.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
05 лютого 2024
19 січня 2024