Поділитись:

Реформу із сортування сміття у Луцьку відклали до серпня

Неділя, 17 червня 2018, 16:00

На полігоні твердих відходів у селі Брище, попри рішення виконкому Луцької міської ради, продовжують приймати невідсортоване сміття.

Як розповів директор "Луцькспецкомунтрансу" Валерій Кузьмич, дію заборони на прийом змішаних відходів вирішили відтермінувати на 2 місяці, до 1 серпня, – повідомляє Волинська дирекція НСТУ.

На луцькому сміттєзвалищі у селі Брище у дві зміни з одним вихідним працює сміттєсортувальна лінія

"Коли приходить сміття, воно є несортованим. Відбирається папір, відбирається ПЕТ-пляшка, флакони з-під мийних засобів, метал і скло", – розповів Віктор Киричук, заступник директора сортувальної лінії.

За відсортованим сміттям має приїхати представник переробника.

Зі слів Киричука, ціни коливаються від якості. Якщо ПЕТ-пляшка, то ціни 7-8 гривень за кілограм. Якщо скло, то кольорове дешевше, а біле дорожче. Буває на 50-100 тисяч гривень в місяць. Усі гроші йдуть на діяльність сортувальної лінії.

Як пояснив він, суть не в тому, щоб заробити, а в тому, щоби зекономити місце на полігоні відходів на 50 %.

З 1 червня тут мали приймати лише відсортовне сміття від тих громад, хто не має договору на сортування. Навколишні села, зазначив Валерій Кузьмич, не були до цьгого готові.

Із його слів, зараз у Луцьку ставлять потужну і сучасну сортувальну лінію. Він переконаний: цих дві лінії вистачить, аби закрити потреби полігону. Лінія має запрцювати в липні на вул. Дубнівській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЛУЦЬКА РОДИНА СОРТУЄ 90% СВОГО СМІТТЯ І ЗАРОБЛЯЄ НА ЦЬОМУ ГРОШІ

Надрукувати
мітки:
коментарів