Поділитись:

Підсумки виконкому: тролейбуси по три гривні і хитрі навколишні села

Середа, 20 червня 2018, 20:00
Підсумки виконкому: тролейбуси по три гривні і хитрі навколишні села

20 червня відбулось чергове засідання Луцького міськвиконкому. В порядку денному – низка питань, які стосуються повсякденного життя міста.

Цей виконком розпочався з теми народжуваності в Луцьку, а саме зі звіту головного лікаря місцевого пологового будинку Миколи Токарчука.

Він зазначив, що 45 % жінок, які народжують у луцькому пологовому будинку, не мають луцької прописки. На це в.о. міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що навколишні села вибрали зручну для себе позицію: об'єднуватись з містом не хочуть, а благами, які дає міський бюджет Луцька, користаються залюбки.

Фактично ця ж риторика в.о. міського голови продовжувалась і після виступу керівника управління освіти Зіновії Лещенко. Григорій Пустовіт сказав, що у прийнятті дітей до шкіл чи садочків міста варто керуватись принципом "в першу чергу – для лучан!"

***

Також ввели додатково до штатного розпису комунального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа № 2 Луцької міської ради" одного робітника з комплексного обслуговування й ремонту будівель.

***

Важливе рішення, яке відіб'ється на гаманцях пересічних лучан, прийняли на сьогоднішньому виконкомі – підняли проїзд у тролейбусах до трьох гривень.

На продовження теми "транспортних" питань виконкомівці погодили розірвання договору з перевізником Любов'ю Зарецькою, маршрутка якої № 4 їздила з Луцька до садівничого масиву "Калина" ("Промінь"). Натомість, аби люди могли доїхати до своїх дач, внесли корективи в маршрут 9 а, який тепер буде заїжджати на дачний масив "Калина".

***

Колишнього заступника міського голови Олександра Рачкова вирішили вивести з ряду комісій та робочих груп і замінити його чинним заступником міського голови Костянтином Петрочуком. Загалом місце Рачкова Петрочук займе у наступних комісіях:

  • З питань захисту прав дитини;
  • З питань призначення виплат внутрішньо-переміщеним особам ;
  • З питань надання статусу бійця-добровольця антитерористичної операції;
  • Опікунська рада з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки;
  • З питань надання грошової та матеріальної допомоги малозахищеним верствам населення ( Тут також колишнього начальника управління транспорту Віктора Кукішева замінять на Олександра Середу, який нині виконує обов'язки начальника управління транспорту);
  • Комісія з питань надання фінансової підтримки громадським організаціям;
  • З питань надання адресної грошової допомоги сім'ям загиблих учасників АТО;
  • Щодо розгляду питань про співфінансування придбання житла;
  • Робоча група з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд;
  • Комісія щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації;
  • склад комісії з питань відшкодування витрат за придбані лікарські засоби за пільговими рецептами громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,
  • з визначення збитків, завданих внаслідок використання земельних ділянок міської комунальної власності без правовстановлюючих документів (Тут також замість депутата Луцькради Євгенія Ткачука буде начальник юридичного департаменту Луцькради Наталія Юрчук).

***

Також доручили управлінню містобудування та архітектури видати містобудівні умови та обмеження на проектування п'ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. Даньшина, 14-в.

***

Кафе "Pur-Pur" на вулиці Яровиця, 17 дозволили працювати до 23:00.

***

Однак не дозволили "Приватбанку" розміщувати стаціонарні споруди на Львівській, 61 та рекламу на Крилова.

Підприємцю Олені Троцькій дозволили розташувати літні майданчики на проспектах Соборності, 14 та Перемоги, 12.

Підприємцю Андрію Грицюку виконком продовжив паспорт прив'язки на літній майданчик, який розміщений на вулиці Лесі Українки, 61.

Торговельний павільйон для торгівлі квітами на проспекті Волі, 46 дозволили розміщати підприємцям Олександру Когуту та Тетяні Бондарчук.

Також "Волиньпресі" дозволили розміщення кіоску на проспекті Молоді, 19.

Ось підприємцю Орисі Шереметі уже вкотре не пощастило. Оскільки вона знову отримала чергову відмову у розміщенні тимчасової споруди в Центральному парку міста.

Підприємцю Павлу Мельничуку цього разу пощастило більше – йому дозволили розміщення торговельного павільйону на вулиці Стрілецькій, 73.

***

Муніципальна варта демонтує паркани та сараї за адресами: Відродження, 26, Гущанській, 54, Кравчука, 38, на Львівській, 61, на проспекті Перемоги, 28 (21 конструкція!), на Потебні, 48 та на проспекті Перезидента Грушевського, 21.

***

"Побутрадіотехніка" ЛТД до 31.08.2018 року орендуватиме приміщення на вулиці Хурсенка, 34 площею 129,3 кв. м. за 3 029 гривень.

ФОП Ігор Зеленяк орендуватиме до кінця серпня приміщення площею 16, 5 кв. м. за 788 гривень орендної плати в місяць. Приміщення знаходиться на вулиці, Лесі Українки, 25.

За тією ж адресою орендуватиме до 2021 року за гривню в рік приміщення площею 156, 8 кв. м. Волинська обласна організація товариства глухих.

Надрукувати
мітки:
коментарів