Поділитись:

У Луцькій міській клінічній лікарні обстежуватимуть пацієнтів на новому велоергометрі (фото)

Автор: Мая Голуб |
Субота, 23 червня 2018, 18:05

Відтепер у Луцькій міській лікарні є новий комплект велоергометрії вартістю 7 731 євро.

Обладнання закупили в рамках реалізації субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області" проекту Міністерства охорони здоров'я України та Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей".

Журналістка Мая Голуб, яка спільно з Київською школою економіки займається моніторингом реалізації субпроекту Світового банку, 22 червня була присутня при встановленні велоергометра у міській лікарні.

Головна лікарка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич розповіла, що обладнання їм поставили орієнтовно 15 червня. Вона наголосила, що комплект велоергометрії для лікарні дуже потрібний, адже раніше лікарі працювали зі старим велоергометром.

З її слів, медперсонал знає, як працювати з комплектом велоергометрії, однак для роботи з новим обладнанням для персоналу проведуть додатковий інструктаж.

"Старий велоергометр ми прибрали і ставимо новий. Тобто в нас велоергометрія – це постійна робота. Це все добре, що є нове обладнання, бо ми є потужним медичним центром в області, звідки до нас привозять пацієнтів, наприклад, з інфарктом міокарда, з різними проблемами по серцево-судинних захворюваннях. Із часом обладнання вичерпує свій ресурс і треба міняти на нове. Тому ми дуже тішимося, що для нас поставили нове", – зазначила Лариса Духневич.

Керівник відділу маркетингу фірми "IMESС" Станіслав Тесленко встановив обладнання у кабінеті Луцької міської клінічної лікарні та проконсультував медпрацівників, як працювати з новим обладнанням.

Велоергометр має вигляд тренажера. Коли пацієнт крутить педалі на "велосипеді", лікар може завдяки отриманим на екрані даним зробити висновок, чи є у пацієнта проблеми із серцем. Також велоергометр може показати спортсменам, наскільки їхнє серце готове до фізичних навантажень. Новий велоергометр показує високоточні результати.

Також в рамках проекту "Світового банку" закупили комплекти для проведення велоергометрії у Ковельську Центральну районну лікарню, Нововолинську центральну міську лікарню, Камінь-Каширську центральну районну лікарню, Ратнівську центральну районну лікарню та Волинський обласний госпіталь ветеранів війни.

Нагадаємо: аналізи на обладнанні, закупленому в рамках проекту МОЗ та Світового банку, для пацієнтів є абсолютно безкоштовними.

Довідково:

У Волинській області триває реалізація субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області" проекту Міністерства охорони здоров'я України та Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей". Журналістка Мая Голуб спільно з Київською школою економіки здійснює моніторинг виконання субпроекту на Волині.

Автор: Мая Голуб
Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
06 березня 2024
13:06
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024