Поділитись:

У луцькому "Show Базилік" презентували сучасне обладнання для кухні "FAGOR" (фото)*

Понеділок, 02 липня 2018, 08:00
У луцькому

На терасі у луцькому ресторані "Show Базилік" відбулася презентація у вигляді майстер-класу, де охочим рестораторам та кухарям продемонстрували італійське обладнання для ресторанів "FAGOR".

26 червня дійство зібрало чимало охочих побачити, як же працює інноваційне обладнання.

Так, комерційний директор компанії "Кухарт", яка займається постачанням обладнання у волинському регіоні, Сергій Матяш зауважив, що техніка має гарну якість, саме тому рестораторів і запросили побачити та оцінити її переваги.

Сергій Матяш, Максим Нікітін - засновники компанії Сергій Матяш, Максим Нікітін - засновники компанії "Кухарт".

"FAGOR – це іспанський бренд, який виготовляє обладнання преміум класу. Такої техніки, певно, немає у луцьких закладах. І саме тому, аби її купували, треба провести презентацію, показати, як вона готує страви, аби охочі могли відчути та скуштувати страви", переконаний комерційний директор.

У луцькому

У луцькому

До того ж компанія має чималу кількість обладнання, яке задовольнить кожен заклад і кожного його відвідувача.

І це підтвердив столичний шеф-кухар Олексій Соколан, який працює у готелі "Хрещатик" та має досвід роботи понад 8 років.

У луцькому

Основною перевагою обладнання він назвав простоту у використанні.

"Коли ж раніше готували різноманітні котлетки чи кашу у каструлях, то нині це все можна приготувати завдяки пароконвектоматам і не турбуватися. Обладнання дуже економить час та сили. Така раціональна робота може замінити п'ять кухарів. Індукційні плити також економлять багато часу та на кухні займають менше місця. Планетарний міксер – раніше такого не було. Нині ж працювати з ним стало набагато зручніше. Розстойка, де підходить хлібо-булочний виріб, також дуже спрощує роботу кухаря", – розповів шеф-кухар.

У луцькому

Також пояснив, що на майстер-класі готуватиме парові булочки бао у пароконвектоматі.

У луцькому

У луцькому

У луцькому

"Пар, який буде, і волога в камері, дуже добре допомагають піднятися виробу. Там працюють тени, наливається вода, підігрівається, тримається однакова температура і, найголовніше, пароконвектомат не завітрюється", – пояснив Олексій Соколан.

Особливу увагу від відвідувачів майстер-класу отримало обладнання схоже на яйце.

У луцькому

"Це "Big Green Egg" – так і перекладається "велике зелене яйце". Тут використовується технологія для польотів у космос. Це не просто кераміка, вона витримує високу температуру і не така делікатна, з якої ми робимо посуд. У цьому грилі можна готувати усе, починаючи від хліба, закінчуючи м'ясом та робою", – професійно пояснив столичний шеф-кухар.

У луцькому

У луцькому

У луцькому

Після знайомства із учасниками-рестораторами, Олексій Соколан розповів про булочки, які вже стояли у розстойці і чекали свого часу, аби згодом за якісь 20 хвилин бути готовими до споживання після пароконвектомату. Родзинкою страви стало те, що булочка не мала грубої шкоринки, яка зазвичай є у всіх хлібо-булочних виробах. За такі ж 20 хвилин був готовий і лосось, який готувався на вільховій дошці у "великому зеленому яйці". Такі деталі як томати та соус були доповненням до готових страв. Згодом кухар також приготував на пароконвектоматі соковиту свинину, а на грилі – баранину.

У луцькому

У луцькому

У луцькому

У луцькому

У луцькому

У луцькому

У луцькому

Шеф-кухар після дегустації запитав враження учасників від такого поєднання. І виявилося, що страви сподобалися усім присутнім.

У луцькому

У луцькому

"Ми стараємося зрозуміти смак кожної страви. Риба смачна, можливо, я б трошки менше додав би лимона. Булочка – хороша, такої раніше не куштував", – зізналися молоді ресторатори.

А досвідчений шеф-кухар Юрій Хазіпов оцінив інноваційне обладнання та додав, що готовий на ньому попрацювати.

У луцькому

"Big Green Egg я вже бачив. Воно цікаве й хороше. Нині ми використовуємо хоспер, він набагато дорожчий ніж яйце, але надійний. Однак як альтернатива, це добре обладнання", – зауважив Юрій Хазіпов.

Та додав, що з радістю відвідує подібні майстер-класи.

"Немає людей, які знають усе. Я точно усього не знаю. Є молоді, вони зазвичай знають усе, а я – ні. На будь-якому занятті все одно щось дізнаєшся нове, почерпнеш якусь ідею, не обов'язково копіювати те, що готувалося на майстер-класі, але ідеї нові виникають. Їжджу в інші міста, це не тільки майстер-класи, а й відвідування нових ресторанів. Нові міста – нові враження", – зауважив відомий шеф-кухар.

У луцькому

Своєю чергою менеджер з продажу компанії "Кухарт" Інна Троцюк вважає, що кожен з нас вболіває, щоб Луцьк був на відповідному рівні – щоб і лучанам було комфортно і аби гості міста також були приємно вражені.

"Вважаю, що першочергово власники ресторанів, ресторатори, кухарі, повинні бути зацікавлені в цьому найбільше. Одною піцою зараз нікого не здивуєш, як місцевих жителів, так і гостей нашого міста. Я вважаю, що такі заходи, майстер-класи, де презентується інноваційне обладнання, нові рецепти є дуже важливими і принесуть успіх нашому місту і закладам громадського харчування зокрема, – підсумувала Інна Троцюк.

У луцькому

У луцькому

У луцькому

У луцькому

У луцькому

У луцькому

Надрукувати
мітки:
коментарів