Поділитись:

"Не зрозуміло, які гарантії є в підприємців", - Андрій Покровський про голосування щодо Старого ринку

Середа, 27 червня 2018, 19:30
«Не зрозуміло, які гарантії є в підприємців», - Андрій Покровський про голосування щодо Старого ринку

Депутат Андрій Покровський вважає, що перед тим, як приймати рішення про скасування статусу ринку для торгових рядів, що на Центральному ринку (Старий ринок), підприємцям потрібно було дати якісь гарантії і час, аби вони знайшли нове місце для торгівлі.

Про це Андрій Покровський зазначив 27 червня під час сесії Луцькради у коментарі ІА "Конкурент".

Депутат наголосив на тому, що завжди виступатиме за відкритість і прозорість влади. Відтак правила повинні бути зрозумілими й однаковими для всіх, мусять прийматися прозоро, а не десь під столом під час незрозумілих домовленостей.

"Для мене було чітко зрозуміло, що Старий ринок не має бути в тому форматі, в якому він є. Але водночас мені також зрозуміло, що ми маємо демонструвати чіткі та прозорі правила своєї поведінки як органи місцевого самоврядування. Нам треба знати і сказати підприємцям, що є такий-то період, є такий-то термін, і люди мають за цей період адаптуватись. Для того, щоб вони могли чітко зрозуміти, що їм робити, як їм діяти в подальшому і куди рухатись", – сказав Андрій Покровський.

Депутат зауважив, що, виходячи з проголосованого рішення за скасування статусу ринку для торгових рядів, які знаходяться на земельній ділянці з цільовим призначенням для парковки, не зрозуміло, які гарантії і на який період є в підприємців, які там працювали.

"Не зрозуміло, які гарантії є в підприємців. Я ж хотів задекларувати, що ми дамо їм певний перехідний період, після якого б вони вже мали приймати рішення, що їм робити далі", – зазначив депутат.

Нагадаємо: у торгових рядів на Cтарому ринку, які розмістились на землі з цільовим призначенням під парковку, заберуть статус ринку вже з 1 липня, а підприємцям рекомендуватимуть підшукати інше місце для торгівлі.

Андрій Покровський під час розгляду цього питання запропонував термін інформування підприємців про рішення міськради перенести з 5 липня хоча б на 1 вересня, аби таким чином дати хоч трохи часу підприємцям для переїзду з парковки.

Однак 23 депутати не підтримали його пропозиції

"Якщо 5 липня ми проінформуємо, то значить, що виконком, який відбудеться в липні, буде вже приймати рішення про демонтажі. Дайте цим людям інформацію – це величезна різниця", – сказала Юлія Вусенко.

Однак скільки ще часу зможуть підприємці там знаходитись, поки знайдуть нове місце, ніхто з представників міської влади конкретно не сказав.

Надрукувати
мітки:
коментарів