Поділитись:

Три бізнес-ідеї для заробітку в Луцьку

Середа, 06 квітня 2016, 14:30
Три бізнес-ідеї для заробітку в Луцьку

Прокидаючись вранці на роботу, мабуть, кожен з нас думав, як би було добре на неї не піти. Адже потрібно відсидіти вісім годин в офісі за комп'ютером, або відпрацювати на виробництві, чекаючи закінчення робочого дня. Інша справа, коли ви робите те, що любите, наприклад, ведете власний бізнес, що дасть вам змогу самому "встановлювати правила гри" та наростити власний капітал.

Сайт луцьких новин «Конкурент» пропонує вашій увазі три бізнес-ідеї для заснування власної справи, які були успішно реалізовані в Луцьку.

***

Щоб костюмчик сидів! Або дизайн одягу як ідея для бізнесу

Три бізнес-ідеї для заробітку в Луцьку

Коли надворі змінюється погода, кожен з нас ставить собі запитання: "Що я сьогодні одягну?". В когось у шафі одягу може бути багато, в когось – менше, але всім доводиться його купувати та час від часу змінювати свій гардероб.

Одяг не тільки прикриває тіло, але є засобом для самовираження, індивідуальності, ексклюзивності. Модні тенденції – річ мінлива, а луцькі модниці хочуть бути "в тренді", носити дизайнерські речі, змодельовані "з родзинкою", і бути впевненими, що більше ні на кому таку річ не побачать. То чому б не створити власний бізнес з пошиття ексклюзивного одягу?

Звичайно, для такої справи найбільш корисним був би досвід кравчині або практика у цій сфері. Для тих, хто має бажання шити одяг, але не має для цього кравецьких навиків, в нагоді стануть курси шиття та крою. Вам запропонують навчання, що складається з двох етапів: крій і моделювання одягу (коштує 3 200 гривень за 40 занять), які проводитимуться у вигляді майстер-класів. Також паралельно потрібно закінчити курс шиття (коштує 800 гривень за 80 занять), адже під час створення "модного образу" потрібно велику увагу приділяти складним вузлам – поясу, замку, вшивним кишеням.

Для реалізації вашого задуму вам знадобляться швейні машини різного призначення, розкрійний та прасувальний стіл, праска, ножиці, лекала, манекени, тканини, прикладні матеріали (нитки, дублюючі матеріали, фурнітура), приміщення для роботи. Якщо відшивати одяг великими партіями, потрібно подумати про оренду швейного цеху.

Можна купляти обладнання поступово, працюючи в ательє або шиючи одяг вдома на замовлення. Якщо розпочинати "з нуля", потрібно витратити орієнтовно 10 тисяч доларів і повернути вкладені кошти упродовж півроку. Якщо до кошторису витрат не включати власне виробництво з пошиття колекції, а відшиватись десь на уже готових фабриках, то можна вкластися і в 5 тисяч доларів.

І на нашій вулиці буде свято! Event-агентство як бізнес

Три бізнес-ідеї для заробітку в Луцьку

Даруючи усмішки та маленькі радощі людям, можна побудувати власний бізнес. Досить популярними стають event-агентства (англ . еvent - подія, захід), які пропонують оригінальні ідеї для оформлення свят або креативні привітання для життєво важливих подій. Послугами івент-агентств користується і бізнес для того, аби відкрити новий магазин чи організувати святковий корпоратив. Якщо ви креативні та вмієте "зробити для когось свято", чому б не створити власне івент-агентство?

Вашим завданням буде запропонувати замовнику цікаву, креативну ідею проведення свята та відобразити її в грошовому еквіваленті (кошторисі).

За свої послуги івент-агентство бере комісію в 10-15 % від бюджету дрібних дитячих свят, оригінальних привітань, розіграшів і 3-5 % від бюджету великих корпоративних заходів.

У Луцьку, наприклад, робота аніматора на дитячому святі коштує 150-200 гривень за годину. Додатково оплачується виїзд на подію – 50 гривень та витрати на реквізит (повітряні кульки, гірлянди, ковпачки, кендібар).

Святкове відкриття магазину може коштувати від 1 000 до 1 500 гривень. Сюди входить: оформлення кульками і робота ведучого, забезпечення звуковою апаратурою. Можна також запропонувати замовнику роздачу призів та ігри за додаткову оплату. Мережеві фірми часто працюють через посередників, шукають субпідрядників-виконавців у регіоні. Тому частину святкових заходів вони можуть брати на себе.

Можна організувати і доросле свято, весільні церемонії, концерти, вечірки. Під час проведення подібних заходів, особливу увагу слід приділити саме розважальній програмі та цікавому сценарію.

Пароль для власного прибутку, або ІТ-бізнес

Три бізнес-ідеї для заробітку в Луцьку

Внаслідок того, що відбулася зміна ролі комп'ютерних технологій в бізнес-процесах, відтепер вони мають пронизувати всі етапи роботи підприємства на всіх рівнях. Керівники та власники компаній більше уваги почали надавати новим бізнес-технологіям в сфері ІТ.

"Айтішники" відтепер стали дуже затребуваними, адже вони мають здійснювати технічну підтримку різноманітних бізнес-операцій та представляти продукт вцілому (створювати зовнішній вигляд програм, веб-сайтів, писати програмні коди певною мовою програмування). Специфіка такої зайнятості в тому, що маючи комп'ютер та доступ до інтернету, можна працювати в будь-якій точці світу, не вкладаючи у такий бізнес значних інвестицій. Якщо ви хочете спробувати себе в ІТ-індустрії, то чому б не заробити на цьому?

Можна обрати кілька ідей для створення власного ІТ-бізнесу.

Перша ідея – фріланс. Freelancer – вільнонайманець, який сам собі шукає роботу, проекти. Перевага такої зайнятості в тому, що можна працювати одразу на декілька фірм і виконувати роботу віддалено, через інтернет. Продавати власний професійний досвід можна в різних країнах світу, навіть не виходячи з власної квартири. У більшості випадків фрілансери зайняті в сферах програмування, веб-дизайну, адміністрування сайтів, інтернет-журналістиці, консультуванні та перекладі. Для того, щоб працювати на таких умовах потрібно буде підписати договір або контракт з замовником на виконання певного об'єму робіт.

Друга ідея – консалтинг, коли замовнику можна продати свій досвід, але у більшості випадків консалтинг передбачає разові проекти, в яких ваша відповідальність за результат мінімальна. Можна надавати консультативні послуги, необхідною умовою буде підписання договору із замовником та реєстрація фізичної особи підприємця.

Третя ідея – створення ІТ-компанії. Для цього вам будуть потрібні співробітники і орієнтація на результат. Мета – створення якісного продукту, обслуговування, сервісний та аутсорсинговий бізнес. Необхідно приділити увагу і формальній стороні відносин: укласти договір із замовником, підібрати ІТ-спеціалістів, налагодити комунікацію з персоналом замовника, підписати погодження про рівень послуг (SLA), а також налагодити системність надання послуг.

***

Більш детально про реалізацію описаних бізнес ідей в Луцьку читайте в наших наступних матеріалах.

Надрукувати
мітки:
коментарів