Поділитись:

Сніданок по-індійськи

Неділя, 01 липня 2018, 07:40

Що ми знаємо про Індію? – Сарі, Тадж-Махал, священні тварини – корови, Ганг, гострі спеції. Це я написала перші асоціативні слова, які виникають в мене при слові "Індія".

Однак, оскільки це ранкова рубрика, доречно було б написати про сніданок цієї країни. Загалом, стереотипно виникає думка, що їхні сніданки – це щось гостре й море спецій.

Прийнято вважати, що жителі Індії снідають гострою картоплею з карі, бобами, сочевицею і хлібними коржиками. Після цього запивають все літрами води (бо ж гостро).

Можливо в якомусь з регіонів дійсно є такі сніданки. Однак, як розповів нам Мобін, родина якого мешкає в Індії, у них в країні існує багато релігій і культур. Відтак, що їстиме на сніданок середньостатистична індійська сім'я залежить від релігії, культури і регіону країни, в якій вона мешкає..

Родина Мобіна походить з Півночі Індії. Зазвичай снідають вони парата (лаваш з начинкою картоплі, баранини чи сиру), або ж пурі – це традиційний індійських хліб.

Більш в південнішій частині індії люблять зранку смакувати качорі, ще один з різновидів індійського хліба, може бути з начинкою бобових.

Якщо вам до вподоби індійська кухня, ловіть рецепт і насолоджуйтесь.

Інгредієнти для приготування пурі індійських:

  1. Борошно – 1 склянку (ємність 250 мілілітрів)

  2. Олія рослинна – 1 чайна ложка для тіста і 500 мілілітрів для смаження

  3. Вода чиста дистильована – 125 мілілітрів або пів склянки

  4. Сіль – пів чайної ложки

Інвентар для приготування пурі індійських:

  1. Плита
  2. Сотейник
  3. Глибока миска
  4. Сито з дрібною сіткою
  5. Віночок
  6. Чайна ложка
  7. Мірний стакан
  8. Поліетиленові рукавички
  9. Харчова плівка поліетиленова
  10. Кухонний рушник
  11. Обробна дошка – 2 штуки
  12. Скалка
  13. Сковорода
  14. Шумівка
  15. Паперові кухонні рушники
  16. Велике плоске блюдо

В першу чергу включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї сотейник з чистою дистильованою водою. Доводити рідину до кипіння не треба, всього лише розігріваємо її до 39 – 40 градусів, тобто вона повинна бути теплою. Одночасно з розігріванням рідини встановлюємо на кухонному столі глибоку миску і з допомогою дрібного сита просіваємо в неї потрібну кількість пшеничного борошна. Додаємо до сухого інгредієнту сіль і змішуємо складові тіста до однорідності.

До цього часу вода в сотейнику розігрілася до потрібної температури, вливаємо половину теплої рідини в миску з сухою сумішшю і чистими руками замішуємо тісто середньої густоти. Після додаємо чайну ложку рослинної олії, що залишилася теплу воду і замішуємо більш густе тісто. Найкраще робити заміс у поліетиленових рукавичках. Так ви будете впевнені в тому, що на руках не залишиться необхідне для тіста масло. Тепер накриваємо ємність з тістом харчовою поліетиленовою плівкою, потім вологим кухонним рушником і відставляємо миску вбік, даючи можливість борошняному напівфабрикату "відпочити" 10 – 15 хвилин.

Відпочиле тісто викладаємо на обробну дошку і скачуємо його в джгут. Після нарізаємо його ножем на 6 – 8 рівних за розміром шматочків.

Скачуємо шматочки в кульки і з допомогою качалки по черзі розкачуємо їх у коржі товщиною до 3 – 4 міліметрів. Підготовлені до смаження поки ще сирі пурі укладаємо на чисту, злегка присипану пшеничного борошном обробну дошку, так щоб вони лежали віддалік один від одного.

Тепер беремо сковороду, ставимо її на плиту, включену на середній рівень і наливаємо в ємність приблизно 300 мл рослинного масла. У розігрітий жир опускаємо 1 корж і злегка придавлюємо її шумівкою так, щоб вона повністю занурилась у рослинна олія. Обсмажуємо 1 із сторін пурі протягом 30 – 40 секунд і після перевертаємо млинець на іншу сторону, смажимо її також протягом 30 – 40секунд або до золотистої, рум'яної, пухирчастої скоринки.

Потім перекладаємо готовий пурі на паперовий кухонне рушник і даємо папері увібрати в себе надлишки жиру. За потреби підливаємо в сковороду трохи олії і викладаємо в неї наступний пурі. Таким способом готуємо всі коржі і після цього перекладаємо пурі на велике плоске блюдо.

Пурі індійські подаються у гарячому вигляді, як додаток до не менш смачним індійських страв, це може бути кичари – тушкований рис з махаємо, виндалу – свинина тушкована зі спеціями, боби мунг або бхаджі - тушкована картопля з кунжутом і зеленню.

Надрукувати
мітки:
коментарів