Поділитись:

Який завдаток беруть продавці житла у Луцьку (інфографіка)

Понеділок, 02 липня 2018, 13:20
Який завдаток беруть продавці житла у Луцьку (інфографіка)

У Луцьку розмір завдатку продавцеві житла становить 3-4 % від загальної вартості помешкання.

Редакція порталу Domik.ua опитала професійних ріелторів України та з'ясувала, що розмір завдатку продавцеві житла варіюється по містах. Якщо фіксована ставка відсутня, сторони домовляються про остаточну суму індивідуально.

Середній завдаток від загальної вартості житла по регіонах України

Який завдаток беруть продавці житла у Луцьку (інфографіка)

Найбільший завдаток продавцям житлової нерухомості залишають покупці в Дніпрі, Львові, Одесі та Миколаєві - 4 % від загальної вартості об'єкта.

У Чернігові, Луцьку та Чернівцях під час укладання угоди купівлі-продажу клієнти платять власникам завдаток в розмірі від 3 до 4 %. Остаточний розмір виплати учасники договору визначають самостійно.

Не менше 3 % від вартості житла беруть власники у Вінниці, Харкові, Сумах, Івано-Франківську, Полтаві, Тернополі і Херсоні.

За даними агентств нерухомості, в Києві, Житомирі та Хмельницькому розмір завдатку, який оплачує покупець продавцеві квартири, варіюється від 2 до 5 % від загальної вартості об'єкта.

Ріелтори повідомили, що, якщо вартість столичного житла нижче $ 100 000, середній розмір завдатку становитиме від $ 2000 до $ 5000. Коли ціна квартири перевищує зазначену, про остаточний розмір виплати власник і покупець домовляються індивідуально.

Дещо менший завдаток при угоді купівлі-продажу житла залишають клієнти власникам в Кропивницькому, Рівному та Ужгороді - 2-4 %.

Мінімальний розмір завдатку зафіксували в Запоріжжі та Черкасах - всього 2 % від загальної вартості квартири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕ І ЗА СКІЛЬКИ МОЖНА КУПИТИ КВАРТИРУ В ЛУЦЬКУ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів