Поділитись:

Житло в кредит: скільки лучан купують квартиру в іпотеку (інфографіка)

Середа, 04 липня 2018, 14:38

Купуючи житло у Луцьку, лише 5 % покупців вдаються до іпотечного кредитування.

Про це повідомляє портала Domik.ua.

Обираючи квартиру із залученням кредитних коштів, покупці звертають увагу на процентні ставки банків.

Портал Domik.ua опитав професійних ріелторів, скільки покупців користується іпотекою при покупці квартири на первинному і вторинному ринках нерухомості в різних містах України. З'ясувалося, що більшість інвесторів не мають наміру купувати житло в іпотечний кредит через високі відсоткові ставки, які пропонуються банками.

Українські банки пропонують потенційним покупцям мінімальні відсоткові ставки річних на придбання житла від 17 % до 19,99 % в гривневому еквіваленті.

Не більше 10% покупців купують квартири в іпотеку в Харкові, Запоріжжі, Рівному, Чернігові, Миколаєві, Тернополі, Херсоні, Черкасах та Чернівцях. Небажання клієнтів купувати житло в кредит аргументовано високими процентними ставками банків.

У Вінниці, Житомирі та Ужгороді 8 % інвесторів користуються іпотечним кредитом при покупці квартири на первинному і вторинному ринках нерухомості.

За даними агентств нерухомості, в Києві, Дніпрі, Львові та Хмельницькому купувати житло в іпотеку воліють 7 % клієнтів. Решта 93 % не цікавляться умовами надання банківських кредитів.

Мінімальна кількість покупців, які купують квартиру за допомогою іпотечного кредиту, виявилась в Одесі, Кропивницькому, Сумах, Луцьку, Івано-Франківську та Полтаві – 5 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦІНИ ЛИПНЯ: ЗА СКІЛЬКИ МОЖНА ОРЕНДУВАТИ ОДНОКІМНАТНУ КВАРТИРУ В ЛУЦЬКУ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів