Поділитись:

Юрист пояснив, чи може суд поновити Рачкова на посаді

Четвер, 05 липня 2018, 13:00
Юрист пояснив, чи може суд поновити Рачкова на посаді

Колишній заступник міського голови Олександр Рачков звернувся до суду із заявою щодо поновлення його на посаді.

Нагадаємо: Олександра Рачкова звільнили 30 травня. Заяву на звільнення написав він сам після того, як 25 квітня оперативники провели обшуки у його робочому кабінеті. За версією слідства, Рачков у цей день отримав 7 тис. доларів хабара за те, що він та ще двоє посадовців міської ради посприяли узаконенню збудованого у Луцьку приватного будинку, – йдеться у сюжеті Волинської дирекції НСТУ.

Журналісти спробували з′ясувати в екс-заступника мера, чому він вирішив поновитися на посаді. Він попросив зателефонувати пізніше, однак ні через півгодини, ні через добу Рачков так і не відповів. При випадковій зустрічі із журналістами біля Луцькради Олександр Рачков сказав, що не має бажання спілкуватися про своє поновлення.

В.о. міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що документів щодо поновлення поки не бачили, свою позицію будуть вибудовувати, якщо документи таки надійдуть.

До слова, через місяць після того, як Рачков написав заяву на звільнення, його преміювали. Григорій Пустовіт повідомив, що премії йому не виплатили, адже він не пропрацював жодного дня того місяця.

"Це технічні, стандартні розпорядження. Вони є обов′язковими, і ми їх постійно видаємо", – зазначив він.

Правозахисних Віталій Жуковський пояснив: якщо посадовець сам написав заяву на звільнення, то суд його може поновити, коли особа буде стверджувати, що така заява була написана під примусом. Тоді суд обов′язково повинен перевірити доводи працівника, роботодавця тощо.

Помічниця голови адмінсуду Волині Олена Сидорчук повідомила, що зараз справа залишена без руху.

Відповідно до чинного законодавства, залишення заяви без руху не позбавляє права звернутися до суду повторно. Щодо кримінального провадження у справі Олександра Рачкова,то ним займається спеціальна антикорупційна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКРАДІ ЗНОВУ РОЗДАЛИ ЩЕДРІ ПРЕМІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29