Сніданок по-італійськи
Італійці, виявляється, кавомани ще ті. Хоча всі думають, що вони життя собі не уявляють без піци чи пасти, а виявилось, що хлібом не годуй – дай зранку запашної кави, чи ложкою позбирати пінку з капучино.
Прийнято вважати, що традиційний італійський сніданок варіюється в залежності від міста. Піца буде потім, а зранку – кава, всесвітньо відоме еспрессо або ж мак'ято ( просто додайте в каву молока). Аби підняти собі настрій зранку італійці люблять почати день з солоденького – якогось смачного тістечка.
Італійське тістечко Тірамісу
Інгредієнти:
300 гр. кондитерського печива
50 мл. міцної кави
10 гр. цукру
20 мл. мигдального лікеру (Амаретто)
Для крему:
400 гр. сиру Маскарпоне
50 гр. цукру
1 пак. ванільного цукру
20 мл. мигдального лікеру
200 мл. вершків (33%)
* Какао для посипання
Як приготувати
Глибоку форму застелити кондитерської папером і викласти щільно печиво.
Остиглий кави змішати з цукром і мигдальним лікером , отриманою сумішшю просочити печиво.
Для крему розтерти сир Маскарпоне, цукор, ванільний цукор і мигдальний лікер в однорідну масу, обережно додати збиті вершки і ще злегка промешать.
Готовий крем викласти на печиво і добре розрівняти.
Прикрасити дессерт можна какаових смужками. Для цього з паперу вирізати смужки шириною 3-4 см. Покласти їх по діагоналі на однаковій відстані і посипати какао, потім паперові смужки зняти, а дессерт поставити охолоджуватися (можна на ніч).
Застиглий Тірамісу винять з холодильника і обережно нарізати на порційні шматочки.
Де на Волині збереглася давня дерев'яна церква (фото)
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)
Кухар з Волині покинув проєкт «МастерШеф»: що стало причиною (фото)
Відомий луцький фотограф провів екскурсію «Волинською Голландією» та зазнімкувався з панянками (відео)
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників