Сніданок по-французьки
Ну хто не мріяв прокинутися вранці, розсунути важкі штори аби відкрилась прекрасна панорама прекрасного Парижу з його Ейфелевою вежею? Чудовий початок дня, чи не так? Таке враження, що французи навіть прокидаються з особливим для них шармом, а їдять теж не менш вишукано чи оригінально. Оскільки на сніданок жаб вони не їдять, то про них небудемо згадувати тут. Адже вважається, що типовий сніданок француза – кава з круасаном чи багетом з вершковим маслом.
Як розповіла моя співрозмовниця Олена,яка певний час жила у Франції, там дійсно люблять день починати з класичної, чорної кави і додає,, що найсмачніша кава все ж таки у італійців. До кави можуть з'їсти круасанчик. Але загалом люблять зранку випити каву і під неї викурити цигарку. Не дуже корисний сніданок, як на мене, але головне аби людям подобалось.
Французькі булочки
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/с – 1 кг.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Дріжджі (сухі) – 20 гр.
- Молоко (3,5%) – 400 мл.
- Масло вершкове (або маргарин для випічки) – 200 гр.
- Цукор – 400 гр.
- Ванілін – 2 пачки
- Вода – 400 мл.
- Лимонний сік – 1 столова ложка
- Олія рослинна – 70 гр.
- Деко
- Пергаментний папір
- Миска
- Міксер
- Віночок
- Вилка
- Харчова плівка
- Обробна дошка
- Скалка
- Сервірувальне блюдо
Рецепт приготування тіста насправді дуже простий.
Насамперед необхідно поставити опару. Для цього в неглибокій мисці змішайте дріжджі з 200 мл теплого молока і 3-ма столовими ложками цукру.
Відокремлюємо жовтки від білків і останні збиваємо за допомогою міксера з однією столовою ложкою лимонного соку.
А жовтки розтираємо за допомогою віночка з 3-ма столовими ложками цукру і ваніліном, а потім додаємо молоко, що залишилося, акуратно перемішуємо, після чого вливаємо опару і білки, і легкими рухами все змішуємо.
Потім порціями всипаємо борошно і рослинне масло. Замішуємо м'яке тісто.
Готове тісто ділимо на 5, кожну з яких розгортаємо в пласт товщиною приблизно 1,5 див
Вершкове масло також ділимо на 5 частин і розкладаємо в серединку кожного пласта.
Потім загортаємо верхній і нижній край пласта до центру, а потім правий край і слідом – лівий, таким чином, у нас вийшло щось на зразок конверта .
Який потім ми розгортаємо за допомогою качалки тільки уздовж товщиною приблизно 1 см.
І знову також загортаємо тісто, але вже без масла, потім розгортаємо знову уздовж, але вже товщиною близько 8 мм.
Після чого скручуємо його в рулет, який потім згортаємо равликом.
Посипаємо борошном обробну дошку, перекладаємо наші "равлики" і обгортаємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильник як мінімум 1 год.
Через годину дістаємо по одному "равлику" та розкачуємо її вже знайомим способом кілька разів (як мінімум 2). Потім розкачуємо тісто в пласт товщиною 6 мм і ділимо на 12 частин, з яких формуємо рогалики.
Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього рогалики, які накриваємо рушником і залишаємо підходити приблизно на 1,5 години
Ставимо розігрівати духовку до температури 220 градусів.
Підійшли рогалики відправляємо запікатися приблизно на 10-13 хвилин.
В цей час готуємо сироп з цукру і теплої води, яким потім змащуємо готові гарячі булочки
У Луцьку з'явилися дзеркальні паркани (фото)
У Луцьку люди самовільно встановили обмежувачі руху (фото)
Для фанатів усього сирного: у центрі Луцька запрацював стріт-фуд заклад «CHEESY» (фото)
Помер король Великої Британії Чарльз III? Що кажуть офіційні джерела
У Луцькій стоматполіклініці працівники скаржаться на цькування