Поділитись:

Сніданок по-французьки

Понеділок, 16 липня 2018, 07:40

Ну хто не мріяв прокинутися вранці, розсунути важкі штори аби відкрилась прекрасна панорама прекрасного Парижу з його Ейфелевою вежею? Чудовий початок дня, чи не так? Таке враження, що французи навіть прокидаються з особливим для них шармом, а їдять теж не менш вишукано чи оригінально. Оскільки на сніданок жаб вони не їдять, то про них небудемо згадувати тут. Адже вважається, що типовий сніданок француза – кава з круасаном чи багетом з вершковим маслом.

Як розповіла моя співрозмовниця Олена,яка певний час жила у Франції, там дійсно люблять день починати з класичної, чорної кави і додає,, що найсмачніша кава все ж таки у італійців. До кави можуть з'їсти круасанчик. Але загалом люблять зранку випити каву і під неї викурити цигарку. Не дуже корисний сніданок, як на мене, але головне аби людям подобалось.

Французькі булочки

Інгредієнти:

  1. Борошно пшеничне в/с – 1 кг.
  2. Яйця курячі – 4 шт.
  3. Дріжджі (сухі) – 20 гр.
  4. Молоко (3,5%) – 400 мл.
  5. Масло вершкове (або маргарин для випічки) – 200 гр.
  6. Цукор – 400 гр.
  7. Ванілін – 2 пачки
  8. Вода – 400 мл.
  9. Лимонний сік – 1 столова ложка
  10. Олія рослинна – 70 гр.
  11. Деко
  12. Пергаментний папір
  13. Миска
  14. Міксер
  15. Віночок
  16. Вилка
  17. Харчова плівка
  18. Обробна дошка
  19. Скалка
  20. Сервірувальне блюдо

Рецепт приготування тіста насправді дуже простий.

Насамперед необхідно поставити опару. Для цього в неглибокій мисці змішайте дріжджі з 200 мл теплого молока і 3-ма столовими ложками цукру.

Відокремлюємо жовтки від білків і останні збиваємо за допомогою міксера з однією столовою ложкою лимонного соку.

А жовтки розтираємо за допомогою віночка з 3-ма столовими ложками цукру і ваніліном, а потім додаємо молоко, що залишилося, акуратно перемішуємо, після чого вливаємо опару і білки, і легкими рухами все змішуємо.

Потім порціями всипаємо борошно і рослинне масло. Замішуємо м'яке тісто.

Готове тісто ділимо на 5, кожну з яких розгортаємо в пласт товщиною приблизно 1,5 див

Вершкове масло також ділимо на 5 частин і розкладаємо в серединку кожного пласта.

Потім загортаємо верхній і нижній край пласта до центру, а потім правий край і слідом – лівий, таким чином, у нас вийшло щось на зразок конверта .

Який потім ми розгортаємо за допомогою качалки тільки уздовж товщиною приблизно 1 см.

І знову також загортаємо тісто, але вже без масла, потім розгортаємо знову уздовж, але вже товщиною близько 8 мм.

Після чого скручуємо його в рулет, який потім згортаємо равликом.

Посипаємо борошном обробну дошку, перекладаємо наші "равлики" і обгортаємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильник як мінімум 1 год.

Через годину дістаємо по одному "равлику" та розкачуємо її вже знайомим способом кілька разів (як мінімум 2). Потім розкачуємо тісто в пласт товщиною 6 мм і ділимо на 12 частин, з яких формуємо рогалики.

Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього рогалики, які накриваємо рушником і залишаємо підходити приблизно на 1,5 години

Ставимо розігрівати духовку до температури 220 градусів.

Підійшли рогалики відправляємо запікатися приблизно на 10-13 хвилин.

В цей час готуємо сироп з цукру і теплої води, яким потім змащуємо готові гарячі булочки

Надрукувати
мітки:
коментарів