#Сім_сорок: сніданок по-швейцарськи

Для мене було несподіванкою почути, що Швейцарія – це мікс національностей, культур, і відповідно, мікс кухонь різних країн світу.

В Інтернеті кажуть, що традиційно сніданок в Швейцарії передбачає свіжий хліб або більш солодку випічку, яку їдять з вершковим маслом або маргарином. Також жителі цієї країни люблять на сніданок смакувати різними видами мюслів та фруктів.

Мені ж розповіли з власного досвіду, що Швейцарія в основному складається з трьох частин: італійська, німецька і французька. Відповідно від регіону, вони себе називають італійськомовними, німецькомовними чи французькомовними швейцарами.

Саме це є важливим фактором у формуванні культури споживання їжі. Тому, наприклад, в італійській частині Швейцарії снідати люблять фактично тим, що й італійці. Однак загалом ранок починається з мюслів, лимонного соку чи випічки. Тут вже, хто що любить.

Сирне фондю з грибами

Інгредієнти

  • 25 грам сушених грибів
  • 250 мл окропу
  • 250 мл білого сухого вина
  • 1 зубець часнику
  • 1 ст.л. картопляного крохмалю
  • 500 грам півтвердого сиру (Грйюер, Емменталь, Гауда)
  • Білий мелений перець

З чим подавати:

  • 1 французський багет
  • 400 грам свинячої вирізки
  • Сіль та перець до смаку
  • 1 ст.л. свинячого смальцю (або рослинної олії)
  • 400 грам копченої ковбас.
  • 1) Подрібнити сушені гриби до порошкового стану в блендері. Залити їх 250 мл окропу. Дати 20 хвилин настоятися.

2) Сир натерти на крупній тертці і в мисці змішати з крохмалем.

3) У посуд для фондю влити вино, додати гриби разом з рідиною і зубок часнику .

Довести до кипіння і варити на повільному вогні 2 хвилини.

4) Часник вийняти і додати сир. Спочатку 2/3 усієї кількості, перемішати, дати прогрітися і додати решту сиру.

Активно мішати і прогрівати, поки консистенція не набуде однорідної консистенції, приблизно 10 хвилин. Мішати потрібно весь час, щоб маса не розшаровувалась.

(Можна приготувати до цього моменту, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Розігріти на передодні, доливши додатково 50 мл вина, якщо маса буде надто густою. Розігрівати потрібно на маленькому вогні, також постійно помішуючи.)

5) Фондю тримайте в теплі або на настільному подігрівачі і приготуйте доповнення.

6) Розігрійте духовку до 180 ˚С.

Багет поріжте великими кубиками, викладіть в один шар на деку і підсушуйте, в розігрітій духовці, 5-6 хвилин. Крутони повинні бути хрусткими, але м'якими всередині.

7) М'ясо порізати великими кубиками, посолити і поперчити. Обсмажити до готовності на жирі або рослинному маслі.

8) Ковбасу порізати на шматки, зручні для наколювання, і обсмажити на сухій сковорідці.

Подавати фондю добре розігрітим і тримати на настільному подогревачі. Додатки викладіть на тарілки, навколо фондю

Автор:Юлія ОСТАПОВИЧ
* * *

Сподобалося? Підпишіться на нашу сторінку в Facebook та Telegram. Також завжди будьте в курсі найважливіших новин, використовуючи чат-бота у Messenger. Ми не будемо спамити. Чесно :)
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Надрукувати
Луцьк
Опубліковано:
20.07.2018 07:40
Переглядів194
Коментарів0
Поділитись
Залишити коментар
Коментувати
останні новини
17-08-2018 16-08-2018
Вибір редактора

Рейтинг