Поділитись:

Косметика з холодильника: як лучанка створила власний бренд "Green Valerie" (фото)

Середа, 11 липня 2018, 20:00

Кожен із нас хоче бути привабливим та здоровим. Однак не кожен розуміє, що здоров'я криється у натуральності. Лучанка Олена Голоденко це зрозуміла і почала створювати косметику із трав, ароматичних олій, а згодом відкрила власну майстерню. Її талант та користь продукції в Instagram вже оцінили близько 2 200 підписників. І це число постійно зростає.

"Конкурент" вирішив довідатися рецепт еліксиру молодості та чим же корисна косметика, яку варто зберігати у холодильнику.

СТАРТ

Олена завжди полюбляла кулінарію, завжди дбала, аби страви були не лише смачними, а й натуральними та безпечними. А коли завагітніла, то почала цікавитися й питаннями безпеки косметики. І з виготовлення косметики для себе і друзів "переросла" у майстерню, яка функціонує в Луцьку вже 3 роки.

"Мені до вподоби зробити щось самій. Це стиль життя такий – не купувати сир у магазині, а самій зробити, так і майонез, йогурт, а потім перейшла на мило, скраби", – розповіла лучанка.

Жінка за фахом соціолог, а технологію виготовлення натуральної косметики опановувала самостійно.

"Для виготовлення натуральної косметики необхідно мати знання з косметології, біології, фітотерапії, технології виготовлення косметичних засобів та косметичної хімії. Єдиної спеціальності, де зібрані такі навики та вміння, нема. Тому доводиться постійно вчитись самостійно", – зауважила майстриня.

Олена переконана, що важливою є самоосвіта, тому вона часто проходить різноманітні спеціалізовані курси.

"Я постійно вчуся всьому новому. Зараз є різні вебінари чи семінари, які можна відвідувати. Головне – мати бажання і наполегливість. Якщо мені якісь нюанси треба знати з точки зору хімії або біології, беру приватні уроки, купую книжки. Також пройшла курси і маю диплом косметолога", – розповіла лучанка.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Майстриня охоче розповіла про те, як приязно ставиться до кожного клієнта, враховує його побажання та разом із помічницями береться за виготовлення індивідуальних замовлень.

Усі компоненти, які містяться у засобах, Олена обирає сама, також самостійно й розробляє рецептуру. Усі засоби виготовляє по-трошки, аби не зіпсувалися та приносили лише користь покупцям.

Однією з особливостей косметики "Green Valerie" є те, що її варто зберігати в холодильнику (окрім виробів, які не мають у своєму складі води). І термін придатності відрізняється від тих засобів, які пропонують у мас-маркеті. Якщо там крем для обличчя може бути придатним 3 роки, то в майстерні Олени виготовляють креми з терміном придатності 3-6 місяців. Така різниця існує через те, що натуральна косметика не містить шкідливих довготривалих консервантів, які мають негативних вплив на організм. Натомість у майстерні використовують винятково харчові та рослинні компоненти.

"У нас же всі засоби свіженькі. Ми ретельно стежимо за термінами придатності всіх компонентів: олій, відварів, гідролатів, соків, трав, екстрактів та інших активних компонентів. Наприклад, відвари трав готуються щоразу перед виготовлянням того чи іншого засобу, ягідні соки виготовляються в сезон і заморожуються", – зізналася Олена.

Та додала, що прагне того, аби майстерня була по-європейськи затишною та мала своїх клієнтів, яких можна було б знати в обличчя.

РОДЗИНКА

Своєю родзинкою майстриня Олена вважає максимальну натуральність косметики.

"Ми принципово не використовуємо для виробництва нашої косметики синтетичних віддушок (ароматизаторів) та фарбників, замінюючи їх натуральними ефірними оліями та природними кольорами, які отримуємо з рослин. До того ж кожному клієнту, який до нас приходить і запитує, ми розповідаємо всю інформацію про засіб", – пояснила лучанка.

До родзинок діяльності можна віднести асортимент засобів – їх у майстерні понад сотню.

"І це далеко не все, що ми виготовляємо, бо ж люди звертаються й з індивідуальними замовленнями. То пудру зробили, то охолоджувальні гелі. Колись у нас не було гелів для душу, але кожен четвертий клієнт просив його. І одного разу на прохання постійної клієнтки ми його виготовили – на вишневому соку гель, із глиною, максимально натуральний. Їй дуже сподобався, і вона привела ще клієнтів, які почали купувати саме цей гель для душу", – пригадала Олена.

СПІВПРАЦЯ

Майстриня зауважила, що не співпрацює із салонами краси, адже її косметика – для домашнього догляду. У салоні ж користуються професійними засобами, які надають швидкий ефект. І зловживати такими процедурам не радять навіть професіонали.

"Ми робимо акцент на бережному догляді за шкірою, який не порушує її рогового (поверхневого) шару (це називається корнеотерапія). Основний принцип корнеотерапії: якщо не порушити цілісність рогового шару шкіри, не травмувати її, то шкіра практично повністю захищена від зневоднення, проникнення мікроорганізмів, мінімізується вплив алергенів тощо. Також ми з клієнтами працюємо комплексно, бо ж далеко не всі проблеми вирішуються косметикою", – переконана лучанка.

Раніше засоби "Green Valerie" купували в магазин здорового харчування в Ковелі, Києві. Також косметика сподобалася й за кордоном – Польща, Німеччина, Канада.

"Ми робили кілька партій наших зубних паст для Німеччини. В Україні відзначають, що паста специфічна, а в Німеччині дуже сподобалася, там дуже гарні відгуки про неї", – розповіла майстриня.

ЦІНИ

Ціни на косметику залежать від компонентів у її складі та інших факторів, які присутні у бізнесових розрахунках.

"Шампунь ємкістю 250 мл у нас коштує від 130 до 160 гривень, крем для обличчя – від 200 до 300 гривень, залежить від типу шкіри та наповнення самого крему, середня ціна крему для тіла – 120-150 гривень. Тобто якщо порівняти з українськими марками натуральної косметики, то є й набагато дорожчі представники", – зауважила Олена.

Також у "Green Valerie" діє знижка для постійних клієнтів. Коли людина за будь-який проміжок часу накуповує в майстерні косметики на 2 тисячі гривень, то автоматично отримує знижку 10 % на усі наступні покупки.

"Ми це зробили свідомо, бо поважаємо своїх клієнтів. Найбільше, що нас тішить, це коли люди повертаються. Це значить, що їм сподобалося", – переконана лучанка.

ПОПИТ

Великий попит в майстерні має натуральне мило, яке виготовляється за власною рецептурою шляхом омилення рослинних олій найкращої якості.

"Наше мило не містить шкідливих синтетичних компонентів. Усі кольори та аромати повністю природні та натуральні. Основою для його виготовлення слугують тільки рослинні олії та масла: кокосове та пальмове масло, масло какао, масло ши, оливкова, виноградна, мигдалева, обліпихова та рицинова олії", – детально розповіла майстриня.

Та додала, що завдяки спеціальному гарячому методу приготування у мило додають велику кількість олій, відварів та активних компонентів (молоко, глини, грязі, трави, мед тощо), які не вступають у реакцію омилення, а зберігають свої косметичні та лікувальні властивості. Також мило містить молочну кислоту, яка зменшує його pH і, відповідно, мило не сушить шкіру.

У майстерні ви зможете придбати мило для будь-якого типу шкіри, гіпоалергенне мило для діток, крем-мило для сухої шкіри, детокс-мило та інші.

ПЛАНИ

"Немає у нас великих амбіцій і не хочеться, щоб це перетворилось на стандартне виробництво. Нам більше подобається виготовляти косметику індивідуально, мати маленьке виробництво, яке працює не на кількість, а на якість", – вважає Олена.

І піклується про те, аби в майбутньому її вже сімейна майстерня мала більші склади, де зберігалися б олії та інші речовини для косметичних засобів, а також перспективу самостійного виготовлення та заготівлі компонентів (трави, гідролати, рослинні екстракти, мацерати тощо).

Також Олена натхненно хоче навчатися, аби застосовувати навички у своїй корисній та цікавій діяльності.

Надрукувати
мітки:
коментарів