Поділитись:

Чи залишиться Луцьк без питної води

Середа, 11 липня 2018, 15:30

На минулому тижні українців налякали тим, що зовсім скоро в регіонах України може бути обмежене чи й взагалі припинене постачання питної води. Це пов'язано з тим, що воду з кранів немає чим знезаражувати, адже єдине в Україні підприємство "Дніпроазот", яке виробляє рідкий хлор, призупиняє своє виробництво.

"Конкурент" звернувся за коментарем до КП "Луцькводоканал" аби вияснити, чи залишиться Луцьк без питної води через проблему із знезаражуванням.

Начальник хіміко-бактеріологічної лабораторії Алла Сокол розповіла, що КП взагалі не закуповує рідкий хлор.

"Ми хлоруємо воду гіпохлоритом натрію, який самі ж і виробляємо із гідролізу звичайної кухонної солі. В нас є така установка. Так, ми закуповуємо кухонну сіль, а в процесі гідролізу самі добуваємо той гіпохлорит натрію", – зауважила Алла Сокол.

Та додала у "Луцькводоканалі" вже давно не використовують для знезаражування питної води рідкий хлор.

Нагадаємо, що споживачам послуг з централізованого постачання питної води, які проживають в індивідуальних (садибних) житлових будинках та у яких відсутні лічильники на холодну воду, затверджено норми споживання холодної води на добу на поливання садів, присадибних ділянок зелених насаджень на рівні 6 літрів на 1 м2.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКОМУ ЦНАПІ ПРИЙМАТИМУТЬ ПОКАЗИ ЛІЧИЛЬНИКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів