Поділитись:

День Луцька можуть перенести на вересень

Середа, 11 липня 2018, 14:00

Луцька міська рада на липневій сесії буде вирішувати, чи переносити День міста Луцька.

Влада пропонує перенести святкування із серпня на другі вихідні вересня. Про це у Facebook повідомив депутат Павло Данильчук.

Із його слів, до рішення перенести День міста на вересень призвели результати опитування, яке тривало на сайті мерії. 46,5 % лучан підтримали цю пропозицію.

"Але для міста з понад 210 тис. населення – це абсолютно незначна кількість голосів: всього 153", – зауважив Данильчук. І додав, що не буде голосувати за цю ідею.

"Мені більше сподобалась пропозиція окремих лучан встановити офіційно такий день 28 липня, адже саме цього дня 1497 року (історично зафіксованого) Луцьк отримав магдебурське право", – пояснив депутат.

Нагадаємо: представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату пропонують із серпня перенести святкування Дня міста Луцька на травень. Зокрема День Луцька хочуть святкувати 22 травня, бо саме в цей день віряни вшановують Святого Миколая, який є покровителем міста. Зараз День міста Луцька відзначають в найближчі вихідні до або після Дня Незалежності України.

Надрукувати
мітки:
коментарів