Поділитись:

У Луцьку на хабарі затримали полковника (фото)

Середа, 11 липня 2018, 21:47

Працівниками центрального апарату Департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрито та затримано в.о. начальника Волинського управління внутрішньої безпеки поліції.

Головний борець з корупцією у лавах обласної поліції був викритий своїми колегами у вимаганні та отриманні хабара за непритягнення до відповідальності працівника поліції. Про це інформує Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Наприкінці 2017 року, під час проведення підсумкових нарад, керівництвом Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було наголошено про незадовільну роботу Волинського підрозділу служби. А невдовзі працівники центрального апарату ДВБ НПУ отримали оперативну інформацію про причетність очільника вищезазначеного обласного управління до корупційної діяльності.

38-річний полковник поліції, основне завдання якого захист працівників поліції від злочинних посягань та боротьба з "перевертнями в погонах", сам вдався до хабарництва. За непритягнення співробітника обласної поліції до кримінальної відповідальності посадовець забажав отримати 3 тисячі доларів США "винагороди".

За зібраними матеріалами ДВБ НПУ детективами Головного слідчого управління НПУ було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України.

В.о. начальника Волинського УДВБ НПУ було затримано в порядку ст.208 КПК України, за підтримки та процесуального керівництва ГПУ, бійцями відділу швидкого реагування ДВБ НПУ відразу після одержання ним хабара. Найближчим часом поліцейському оголосять підозру та оберуть міру запобіжного заходу.

"Працівник Департаменту внутрішньої безпеки НПУ має бути взірцем для всіх поліцейських, а у разі протиправних дій – нести відповідальність за всією суворістю закону, без жодних виключень", – підкреслив начальник ДВБ НПУ генерал поліції третього рангу Євген Коваль.

Як стало відомо ІА "Конкурент", хабарник – в.о. начальника Волинського управління внутрішньої безпеки поліції Руслан Макогончук. До того ж, він син генерала.

Саме через це у Луцьку відбувалася спецоперація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХТО ТАКИЙ СПІЙМАНИЙ ХАБАРНИК І ЩО В ЙОГО ДЕКЛАРАЦІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів