Поділитись:

У Луцькому НТУ охочим "пророкуватимуть" майбутнє (фото)

П'ятниця, 13 липня 2018, 20:00

Луцький НТУ відтепер має власний центр професійного і кар'єрного консультування.

На його відкриття, яке відбулося 13 липня, прийшло чимало гостей. Зокрема і голова Волинської обласної адміністрації Олександр Савченко.

Центр професійно-технічної підтримки створили для студентів та школярів, які зможуть пройти тестування та визначитися із тим, у якій сфері варто працювати, навчатися та вдосконалюватися.

Ректор ЛНТУ Петро Савчук зауважив, що центр організували за європейські кошти – близько 100 тисяч євро.

"Можливості і потенціал цієї лабораторії надзвичайно колосальний не лише тим, що тут є базове програмне забезпечення, а й спеціалізовані продукти. Тільки ми і Острозька академія будемо проходити первинний цикл професійного тестування і безумовно адаптації цих програмних продуктів в Україні", – наголосив ректор.

Та додав, що пишається тим, що вуз потрапив у цей проект.

"Сподіваємося, що європейська комісія в особі програми донорів, які формували програму Україна-Польща-Білорусь, гідно оцінять нашу роботу. Хочу побажати нашому молодому поколінню, аби вони були активними та приходили до нас і вивчали свої потенційні можливості", – підсумував Петро Савчук.

Своєю чергою голова ОДА Олександр Савченко наголосив на тому, що нині Україна стикнулася з проблемою, що стосується робітничих професій – немає працівників, які здатні будувати. Однак він висловів сподівання, що це зміниться, адже державу потрібно підтримувати.

Голова ОДА разом із ректором перерізали символічну червону стрічку та оглянули новостворений центр.

Опісля школярі взялися тестувати програму та перевіряти свої професійні можливості.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ВИПУСКНИКАМ-БАКАЛАВРАМ ЛНТУ ПОЧЕСНО ВРУЧИЛИ ДИПЛОМИ

Надрукувати
мітки:
коментарів