Поділитись:

Vox Dei: особливі місця у Луцьку

Субота, 14 липня 2018, 19:00

Луцьк – місто старовинне, пронизане легендами і таємницями. Мабуть, кожен, хто тут живе, має якесь улюблене місце: вулицю, закуток, майдан чи парк. Місце, яке надихає і де максимально комфортно.

ІА "Конкурент" вирішив запитати у відомих особистостей Луцька, де в місті найчастіше люблять бувати вони.

Юлія Євпак, заступник начальника відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики:

  • "Обожнюю Луцьк і завжди намагаюся друзям з інших міст показати його з різних ракурсів. У мене є свій так званий ТОП місць няшності та справжньої душі міста. Отже,
  • будинок скульптора / будинок з химерами;
  • замкова площа та власне замок (особливо ввечері, коли там нема машин і людей);
  • дворик кафе "Виноград" на Лесі Українки (найінстаграмніша місцина)
  • вулиця Богдана Хмельницького (...і трохи вище міської ради направо, так званий єврейський квартал... там блукає душа міста, така недоторкано-особлива атмосфера та архітектура);
  • внутрішній двір адміністрації заповідника, там ще скульпури Голованя (які б там могли бути джазові вечірки або просто локація для читання, якби він був відкритий, а не за решітками!)"

Олександр Котис, краєзнавець і журналіст:

"Майдан перед костелом Петра і Павла. Там відчуття камерного простору. Найкраще перебувати ввечері, коли сонце освітлює скульптури на фасаді. Вулиця Крилова, тут затишна атмосфера, гарні будинки, давня бруківка".

Наталія Бунда, депутатка Луцької міської ради, екс-очільниця управління туризму в Луцьку:

"Улюблене місце в Луцьку – це однозначно вулиця Кафедральна".

Богдан Шиба, колишній міський голова Луцька:

"Дворик у Старому місті там, де колись була луцька тюрма. Там я люблю гуляти один, це місце навіює на роздуми. Я весь Луцьк люблю, але це місце для мене особливе".

Андрій Маруняк, директор ТзОВ "Казкова оселя":

"Якщо говорити про відпочинок, то це центральний парк, який потроху розчищають. Так само CityPark, де теж можна прогулятися, присісти на лавочці тощо. Також подобається будинок Голованя із його скульптурами, із його огорожею. Та й усе Старе місто, замок. Але там є проблема з ринком. Треба його окультурити"

Геннадій Щербак, правозахисник, керівник організації "Мирний воїн":

"Насправді я дуже багато працюю і мало буваю десь в місті. Відчуваю себе громадянином світу, адже багато їжджу, багато де буваю. Особливі в Луцьку люди, які поряд, робота, епізоди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 
Надрукувати
мітки:
коментарів