Поділитись:

У Луцьку відкрили музей Миколи Кумановського (фото)

Понеділок, 16 липня 2018, 08:21

У галереї "Арт-кафедра" у КРЦ "Адреналін Сіті" відбулося урочисте відкриття Художньо-меморіального музею видатного художника Миколи Кумановського.

Про це інформує прес-служба Луцької міської ради.

Микола Кумановський понад сорок років жив і працював у Луцьку. Тут він створив об'ємний доробок станкового малярства, скульптури, авторської та друкованої графіки. Його мистецтво і нині є своєрідною візитівкою художньої Волині. На жаль, два роки тому Микола Кумановський відійшов у вічність.

Художньо-меморіальний музей митця – це прагнення сучасників зафіксувати в часі і просторі його ім'я та творчу спадщину.

Зі слів керівника галереї "Арт-кафедра" Лесі Корсак, величезний творчий доробок Миколи Кумановського повинні знати і пам'ятати лучани. Це величезна колекція графіки, станкового малярства, скульптури, оформлення книг. Чимало молодих художників перейматимуть його досвід.

Експозиція музею сформована із творів художника, що виконані у різні періоди його творчості. Також у залі присутні меморіальні речі- офортний станок, пензлі, старий мольберт, фотографії, книги, часописи. Щомісяця експозиція буде оновлюватися, оскільки сьогодні представили лише третину творчого доробку Миколи Кумановського. Також відбуватимуться творчі зустрічі та інші цікаві тематичні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ З'ЯВИТЬСЯ ЛІТЕРАТУРНА ПРЕМІЯ ІМЕНІ ІВАНА КОРСАКА

Надрукувати
мітки:
коментарів