Поділитись:

Лучанам пояснили, як обрати якісне морозиво (відео)

Понеділок, 16 липня 2018, 12:55

Влітку у холодильниках луцьких супермаркетів та у вуличних ятках – десятки видів морозива. Люди у сезон купують ці ласощі собі та дітям мало не щодня.

Експерти ж радять бути обережними при виборі традиційного літнього смаколика. Кажуть, далеко не все морозиво корисне, ба більше – безпечне, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

"Морозиво не повинне містити рослинні жири, адже на якість це не впливає позитивно. У морозиво їх, як правило, додають у гідролізованому стані. Такі олії шкідливі для організму тим, що температура їхнього плавлення є зазвичай вищою від температури людського тіла. Через це в організмі утворюють бляшки і забиваються судини", – пояснила завідувач відділення харчових технологій коледжу НУХТ Тетяна Семенюк.

Фахівці рекомендують звертати увагу на ароматизатори і барвники, які є в морозиві. Вони мають бути натуральними, а не ідентичними до натуральних, як це буває частіше. Також перестророгою має бути напис ТУ. Якщо на упаковці мрозива є літери ДСТУ, то це означає, що воно відповідає Держстандарту. Якщо ж замість цього напису ТУ, тобто технічні умови, це означає, що виробник може додати до складу продукт, не передбачений Держстандартом. Окрім складу, треба звертати увагу на зовнішній вигляд морозива. Якщо упаковка надірвана, а морозиво пом′яте і вкрите інієм, його краще не купувати.

"Термін зберігання, який гарантує якість, для молочного морозива є місяць-півтора, для вершкового – півтора-два місяці, для пломбіру – від двох до трьох місяців", – зауважила Тетяна Семенюк.

Нагадаємо: Асоціація українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" спільно з підприємствами протестували морозиво і назвала виробників, які виготовляють якісне морозиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНЦІ ЇДЯТЬ ВДЕСЯТЕРО МЕНШЕ МОРОЗИВА, НІЖ АМЕРИКАНЦІ

Надрукувати
мітки:
коментарів