Поділитись:

У Луцьку встановили контейнери для батарейок і ламп

Вівторок, 17 липня 2018, 12:38

Біля приміщення Центру надання адміністративних послуг встановили перші два комплекти контейнерів для збору небезпечних відходів.

Йдеться про відпрацьовані батарейки, акумулятори, люмінесцентні лампи. Такі відходи належать до І класу небезпеки, адже містять пари ртуті, важких металів, лужні сполуки, – йдеться на сайті Луцької міської ради.

Відділ екології міської ради організовав виготовлення спеціальних контейнерів на одному з місцевих підприємств. ПрАТ "Сяйво" виготовлено 4 комплекти контейнерів для таких видів відходів.

Адміністрація департаменту ЦНАП підтримала ініціативу відділу екології і два комплекти контейнерів встановлено біля приміщення департаменту ЦНАП (вул. Лесі Українки, 35). Згодом і в інших районах міста буде встановлено відповідне обладнання.

Для інформування населення про особливості поводження з небезпечними відходами, що утворюються в побуті виготовлено буклети, які можна отримати при передачі відходів, адже на контейнерах влаштовано спеціальні комірки для інформаційних матеріалів.

Встановлені контейнери призначені для збору компактних ртутьвмісних ламп, розміром не більше 15-20 см. Підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці, які використовують люмінесцентні лампи, повинні самостійно передавати на утилізацію цей вид відходів на підставі договірних відносин з ліцензованими підприємствами.

Для забезпечення якісної утилізації ртутьвмісних відходів їх не потрібно змішувати. Лампи містять пари ртуті, термометри – рідку ртуть, відповідно, способи переробки таких відходів відрізняються. Тому рекомендують використовувати встановлені контейнери за призначенням.

До слова, у лютому 2017 року "Конкурент" писав про те, що в Луцьку небезпечні відходи здати проблематично. Тоді ж у відділі екології обіцяли встановити в місті контейнери для тимчасового зберігання використаних люмінесцентних ламп.

Надрукувати
мітки:
коментарів