Поділитись:

День міста Луцька у 2018 році святкуватимуть не в серпні

Середа, 25 липня 2018, 11:51

Депутати підтримали ідею щодо святкування Дня міста Луцьк у другу суботу чи неділю вересня, але лише терміном на рік.

Про це йшлось 25 липня під час засідання сесії Луцькради.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що встановлювати дату на початок вересня, бо тоді буде більше студентів та людей, – це неправильно.

"Давайте не приймати це, бо все одно буде День міста у межах Дня Незалежності, і давайте вивчимо дві пропозиції, які мають історичну складову та певні традиції", – запропонував він.

Депутат Юлія Вусенко зауважила, що через опитування 360 людей встановлювати День міста некоректно.

"Раджу провести круглий стіл з істориками, краєзнавцями та церквою. Таке свято треба приурочувати до якоїсь історичної дати. Тому було б добре, щоб фахівці порадили, як саме зробити", – запропонував депутат Микола Яручик.

Депутат Ігор Поліщук запевнив, що варто підтримати це рішення, оскільки з цього приводу було відповідне опитування.

Алла Надточій також запропонувала прив'язувати День міста винятково до історичних подій, які є в Луцьку.

"Лучани будуть знати, що до їхньої думки прислуховуються. Літом не проводяться опитування, бо людей немає", – зауважила вона.

В.о. міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що раніше День міста встановлював міський голова і не було жодних обговорень.

"Після Дня Незалежності люди втомлені і не приходять на масу заходів, які ми організовуємо до Дня міста", – сказав Григорій Пустовіт.

Юлія Вусенко зазначила, що такі історичні питання треба обговорювати і варто було б провести нормальне соцопитування, бо 300 чоловік – це навіть не 1 % від жителів міста.

Депутат Майя Шостак запропонувала залишити дату святкування, яка є в проекті рішення і впродовж року провести детальніше опитування.

26 депутатів підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів