Поділитись:

Луцьк фестивальний: ТОП-8 наймасштабніших подій серпня

Четвер, 26 липня 2018, 17:07

Серпень у Луцьку насичений гарячими подіями, тому управління туризму та промоції міста Луцької міської ради підготувало для гостей і мешканців міста ТОП-8 наймасштабніших заходів.

1.Фестиваль українського духу "Бандерштат"

Традиційно у перші вихідні серпня "Бандерштат" збирає шанувальників якісної музики, української культури та активного відпочинку. Кращі музичні гурти з України та з-за кордону, гутіркові та літературні сцени, спортивні розваги, ярмарки, смачна їжа, презентаціїі, дискусії ‒ саме такий формат відпочинку бандерштатівців.

Дата проведення: 3-5 серпня
Місце проведення: околиця Луцька (с. Рованці)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МИ ЗІБРАЛИ НАЙСИЛЬНІШИЙ СКЛАД УЧАСНИКІВ ЗА ІСТОРІЮ "БАНДЕРШТАТУ", - СЕРГІЙ (КОЛОС) МАРТИНЮК

2. Фестиваль документального кіно просто неба "Lampa.doc"

Протягом трьох днів на території Луцького замку просто неба транслюватимуть якісні фільми українського та польського виробництва. Обрані фільми є учасниками та переможцями національних і міжнародних кінофестивалів.

Окрім кінопереглядів, запланована денна освітня програма, що складатиметься з майстер-класів, лекцій та зустрічей з режисерами.

Дата проведення: 3-5 серпня
Місце проведення: Луцький замок

3. Міжнародний фестиваль українського фольклору "Берегиня"

На вулицях древнього Луцька оживе історичне життя України через призму етнографічних майданчиків, де відбуватимуться майстер-класи, творчі лабораторії, ярмаркування, частування і, звичайно, яскраві виступи творчих колективів.

До участі запрошені фольклорні колективи від українських громад Польщі, Литви, Білорусі, Молдови, Естонії, Румунії та Франції, а також із майже всіх областей України та районів Волині.

Дата проведення: 9-13 серпня
Місце проведення: локації міста

4. Міжнародний фестиваль каліграфії, шрифту і книги "Простір літер"

Фестиваль включає серію подій, пов'язаних з мистецтвом каліграфії, шрифтовим та книжковим дизайном. Доповіді та презентації, зустрічі та обговорення, розписи великих холстів, стін та інші каліграфічні експерименти, а ще‒ жива музика, майстер-класи, виставки та ярмарок з сувенірною продукцією від різних виробників, ‒ це коротко про програму фестивалю.

Дата проведення: 18-19 серпня
Місце проведення: Луцький замок, локації міста

5. Міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором"

"Поліське літо з фольклором" ‒ це грандіозне свято танцю та пісні, на яке до Луцька приїздять колективи з різних куточків України та світу. Цьогоріч на фестивалі будуть представлені колективи з Мексики, Індії, Єгипту, Італії, Туреччини та Литви.

Окрім яскравих танців та співів, у програмі: вечори відпочинку, колективні фотосесії, танцювальні майстер-класи.

Дата проведення: 22-25 серпня
Місце проведення: локації міста

6. Заходи з нагоди Дня Незалежності України

З нагоди Дня Незалежності у Луцьку заплановано низку культурно-просвітницьких та патріотичних заходів, мистецьких виставок, екскурсій.

Дата проведення: 24 серпня
Місце проведення: локації міста

7. Міжнародна матчева зустріч стронгменів "Збірної України" проти "Збірної Європи"

Грандіозна спортивна подія збере у Луцьку потужних атлетів України та Європи, які вже давно стали відомими у всьому світі. Богатирі позмагаються у 6 вправах і визначать, хто сильніший, у запеклому протистоянні.

Головним рефері турніру буде володар титулу "Найсильніша людина планети", Заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

8. Міжнародний джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation"

Цьогоріч організатори фестивалю підготували особливий мікс стилів джазу, країн та виконавців. До створення надзвичайного музичного свята у Луцьку долучаються творці сучасного джазу з України, Польщі, Білорусі, Румунії, Вірменії, Туреччини, Куби та США.

В рамках фестивалю також заплановано цікаві культурні ексклюзиви, майстер-класи від музикантів, художників і гончарів.

Дата проведення: 25-26 серпня
Місце проведення: Луцький замок

Надрукувати
мітки:
коментарів