Поділитись:

Як у Луцьку "прозрівають" завдяки "чудо-масажерам" з NovuMedical (фото)

Четвер, 26 липня 2018, 19:30
Як у Луцьку

"Чудо-масажери", про які вже знають у Луцьку чимало людей, продовжують завойовувати свою аудиторію. Списки у приміщенні з вивіскою NovuMedical поповнюються новими прізвищами звичайних людей, які прагнуть у так званому діагностичному центрі оздоровитися завдяки новим технологіям.

Найперше, що привертає увагу поблизу центру, – це вивіска "Безкоштовна перевірка гостроти зору". Тож, вигадавши історію про бабусю, якій лікар поставив діагноз катаракта, "Конкурент" звернувся до NovuMedical, що на Кривому Валу, за допомогою.

Як у Луцьку

На рецепції зустрів молодий хлопець, який поспіхом щось дожовував і вітався. Версія, що бабусі потрібна перевірка зору і необхідно записатися на неї, не викликала жодних підозр у хлопчини. Місце було вже на завтра, але бабуся, за легендою, не з Луцька. І відповідь про те, що черга мала і, коли бабуся приїде у місто, то одразу прийде в центр, активізувала ще одного чоловіка, який сидів у іншому кутку кімнати.

Він одразу підійшов із газетою та брошурою, де зазначені телефонні номери для запису (чи на перевірку зору, чи на сеанси оздоровлення). Власне, про сеанси оздоровлення завдяки новим технологіям і розповідав далі чоловік із бородою.

"Консультанта" одразу зацікавило, звідки дізналися про NovuMedical. Однак питання від "Конкутента" були цікавішими: "Чи варто брати картку з лікарні та, власне, яким чином у центрі перевірятимуть зір?"

Чоловік розповів: картку можна взяти, аби знати, "що там було". А перевірка у них буде відбуватися "як зазвичай". Однак у центрі нададуть можливість пройти корисну процедуру на обладнанні.

"На цьому обладнанні є різні методи масажів: фізіотерапія, магнітотерапія, які вливають на кровоток, судини, м'язи організму. Це використовується для оздоровлення", – зауважив чоловік.

На запитання, чи воно лікує, "консультант" відповів, що дає можливість зупинити розвиток завдяки відновленню роботи організму.

"Це фізіотерапія, вона змушує організм працювати, бо ж з віком він не так працює", – пояснив працівник ДЦ.

На запитання стосовно вартості процедури отримали неймовірну відповідь: безплатно. Однак подивувало, що у першій половині дня у центрі ніхто не проходить сеанс оздоровлення.

"Ми даємо можливість пройти безкоштовно для того, щоб можна було навчитися, побачити, як із тим можна боротися. Ми рекомендуємо пройти мінімум 25 сеансів. Всі процедури, які в нас є, надаються безкоштовно", – розповів чоловік.

Стосовно безкоштовності УСІХ послуг здивуванню не було меж. Тому поставили працівнику пряме запитання: "Що це ви за така благодійна організація?"

"Ми не благодійна. Це обладнання призначається для домашнього використання. І в центрі ми даємо можливість переконатися", – благородно відповів "консультант".

Та зауважив, що охочі залюбки можуть придбати такий "чудо-масажер" собі додому. Вартує така техніка 13 тисяч 500 гривень.

Подякувавши за інформацію та виходячи із діагностичного центру, "Конкуренту" наголосили, що бабусю варто записати по телефону, адже зазвичай приймають багато людей – у день приходять близько сотні і ще є нові, які продовжують записуватися. І просто прийти на сеанс без запису не вийде. Нюансом є й те, що одразу попередили: аби пройти процедуру, треба мати простирадло, аби застелити крісло, та хустинку на очі.

Як у Луцьку

Розмістити ДЦ планували очевидно в іншому приміщенніРозмістити ДЦ планували очевидно в іншому приміщенні

Після знайомства із NovuMedical склалося враження, що люди за 25 сеансів стараються показати зневіреним пенсіонерам і тим, хто піддається впливу, що "чудо-масажер" за 13,5 тисяч гривень дійсно може допомогти від багатьох хвороб зору.

Натомість на ресурсі "Prom.ua" ми знайшли масажери для очей із подібними оздоровчими властивостями, які вартують від 130 гривень.

Як у Луцьку

Окрім того, ще у серпні 2017 року діяльність NovuMedical зацікавила і колег-журналістів із Тернополя. На запит про те, чи продукція, яку пропонують у діагностичному центрі, має медичне призначення, у Міністерстві охорони здоров'я відповіли, що, відповідно до інформації про суб'єкти діяльності, щодо яких складено запит, у базі даних Ліцензійного реєстру МОЗ України відсутні відомості стосовно видачі ліцензій на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Нині ж навіть пересічній людині у центрі розповіли, що ці масажери для домашнього використання, тому й отримувати на такі прилади ліцензію зовсім не потрібно.

Тим часом у NovuMedical записуються люди, які вірять тексту брошури та переконливим консультантам, що нові технології змусять організм працювати та оздоровлюватися.

Як у Луцьку

За кваліфікованим коментарем стосовно застосування з метою оздоровлення "чудо-масажерів", які пропонує ДЦ, "Конкурент" звернувся до спеціалізованого лікаря.

Тетяна Єремеєва, лікар офтальмолог вищої кваліфікаційної категорії, спеціаліст із організації управління охорони здоров'я.

Чи є користь від масажерів, які пропонують у NovuMedical, адже ми знайшли подібні, які вартують 130 гривень?

Масажери, які є у NovuMedical, взагалі ніякого ефекту чи лікувальної дії при захворюваннях абсолютно не мають. Такі серйозні захворювання, як катаракта, глаукома, без допомоги лікаря не можна вилікувати. А люди дійсно вірять в ті "чудо-масажери" і, відповідно, "ведуться" на ці речі. Мені пацієнти розповідали, що перед процедурами у NovuMedical проводять лекцію – показують сюжет, де нібито пацієнти з інших клінік розповідають, що вони лікувалися, звернулися в цей діагностичний центр, придбали масажер, їм стало краще і почали краще бачити. Зрозуміло, що це неправда. Але люди в це вірять. І після 25-ї процедури їм пропонують придбати масажер додому, аби вже там продовжувати цим займатися.

Масажер характеризують, як помічний від зморшок до катаракти. Чи може один прилад бути настільки універсальним?

Ні. Абсолютно ні. Немає жодної доказової бази. Нещодавно на сайті Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун подавала характеристику магнітотерапії, електрофорезів – ніякого ефекту лікувального не доведено. Тобто не потрібно на це витрачати гроші. Якщо це катаракта, то є єдиний доказовий метод – заміна кришталика. Якщо глаукома то це краплі і операції спеціальні. Тобто є методи, які вже доведені і ефективні. А ці методі не доведено і не використовують в жодній країні світу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів