Поділитись:

Перші курсанти луцького "політеху" склали присягу (фото)

Субота, 28 липня 2018, 16:15

28 липня вперше в історії Луцького національного технічного університету відбувся випуск курсантів військової кафедри. 78 юнаків та юнок, які обрали військовий життєвий шлях, постали у строю, аби урочисто присягнути на вірність народові України.

Про це повідомляє інформаційний відділ Луцького НТУ.

Навчання курсантів на військовій кафедрі тривало два роки. Молодь опановувала три спеціальності: "Бойове застосування механізованих підрозділів, частин і з'єднань", "Бойове застосування з'єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії" та "Психологія". Крім того, після першого курсу студенти доводили свою вправність під час комплексних практичних занять на полігоні, а після другого – були призвані через районні і міські військові комісаріати на 30-денний навчальний збір.

Тепер випускники стануть офіцерами запасу зі званням молодшого лейтенанта.

Варто зазначити, що це перший випуск курсантів військової кафедри на теренах Волині, адже саме Луцькому НТУ у 2016 році випала почесна місія навчати майбутніх військовослужбовців.

Передусім привітали випускників представники духовенства, котрі розпочали присягу із молитви.

Заступник начальника Луцького гарнізону Сергій Ткачик озвучив наказ начальника Луцького гарнізону №44 від 27.07.2018 року про заохочення грамотами курсантів кафедри військової підготовки Луцького НТУ з нагоди завершення навчання та складання військової присяги на вірність українському народові. Крім того, курсантів відзначили грамотами за громадську позицію, сумлінне ставлення та значні досягнення у навчанні, вагомий внесок у становлення та розвиток кафедри військової підготовки, а також грамотами за досягнені високі результати та активну участь у громадському житті кафедри й з нагоди закінчення навчання.

Ректор Луцького НТУ Петро Савчук наголосив, що пишається курсантами-випускниками і побажав їм стати гідними захисниками Вітчизни й служити в мирній Україні.

"Сьогодні знаменна подія для Луцького національного технічного університету, для нашої країни, тому що завдяки злагодженій роботі, спільним зусиллям і внеску курсантів, ми сьогодні маємо випуск перших груп офіцерів запасу, які отримали право навчатися на військових кафедрах України... Сьогодні ви прийняли присягу, а невдовзі наказом Міністра оборони станете офіцерами", – зазначив він.

Насамкінець усіх присутніх привітали показовим виступом з рукопашного бою спортсмени Волинського обласного спортивного клубу "Магістр", курсанти продемонстрували рівень стройової підготовки та виконання стройової пісні, а бойовий дух піднесли урочистими вибухами із гармат члени Козацького Стрілецького Братства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів