Поділитись:

Луцькому забудовнику зменшили розмір пайової участі

Середа, 30 березня 2016, 18:48
Луцькому забудовнику зменшили розмір пайової участі

Забудовнику, який за власні кошти зробив благоустрій поза межами свого будинку, зменшили розмір пайової участі.

Луцькому забудовнику "Казкова оселя" зменшили розміру пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. За це депутати проголосували 30 березня під час засідання сесії Луцької міської ради.

Депутат Луцькради Андрій Покровський, який одночасно є власником ТзОВ "Казкова Оселя", написав заяву про те, що під час розгляду цього питання можливий конфлікт інтересів. Саме тому він не буде брати участь у голосуванні, щоб не порушувати законодавства.

Андрій Покровський принципово не брав участі у голосуванніАндрій Покровський принципово не брав участі у голосуванні

Натомість депутат Луцької міськради Ігор Поліщук сказав, що їхня фракція "УКРОП" не буде голосувати за цей проект рішення, оскільки в грудні минулого року на сесії міськради звільнили від сплати пайової участі "Луцьксантехмонтаж" на Набережній. Однак, за словами депутата, тоді не було розроблено будь-якої концепції щодо розгляду таких питань.

"На лютий місяць ми домовлялись про те, що буде розроблено якийсь порядок від звільнення сплати пайової участі. Досі я відповіді не отримав. Ми не будемо голосувати поки не буде розроблено порядку звільнення забудовників від сплати пайової участі", – сказав Ігор Поліщук.

Натомість начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан пояснив депутатам, що придумувати якусь спеціальну концепцію щодо розгляду питань по зменшенню пайової участі для забудовника не варто, оскільки є закон про регулювання містобудівної діяльності. Там є стаття про технічні умови, де передбачено, що якщо забудовник за власний кошт зробив покращення інфраструктури поза межами своєї земельної ділянки, відведеної для будівництва, то розмір пайової участі зменшується, а інженерні мережі передаються в комунальну власність міста.

"Що тут не ясно? На підставі цього закону вже розроблені положення. Якщо ми не будемо зменшувати розмір пайової участі, то забудовник піде в суд, бо закон на його стороні", – сказав Леонід Карабан.

Він зауважив, що його управління перевірило всі документи і зроблені покращення поза межами земельної ділянки. Жодних порушень не виявили.

Читайте також: У ЛУЦЬКУ РЕКОНСТРУЮВАЛИ НЕБЕЗПЕЧНИЙ ПІШОХІДНИЙ МІСТ. ВІДЕО

Чимало депутатів погодились з його позицією. Депутат Луцької міськради Григорій Пустовіт сказав, що не варто розглядати сьогоднішнє питання, яке стосується добросовісного забудовника крізь призму інших.

"Ми маємо новобудови, які є окрасою Луцька, маємо нового інвестора. Той таки "Сіті Парк" є окрасою нашого міста. Давайте всіх під одного не рівняти, бо ситуація в одного того ж забудовника на різних об'єктах інша. Давайте підтримувати тих, хто розвиває місто. Ми не можемо мати претензій до "Казкової Оселі" тільки через те, що "Луцьксантехмонтаж" мав проблеми", – сказав Григорій Пустовіт.

Григорій Пустовіт закликав депутатів підтримати пропозицію і не «розглядати сьогоднішнє питання, яке стосується добросовісного забудовника, крізь призму інших»Григорій Пустовіт закликав депутатів підтримати пропозицію і не «розглядати сьогоднішнє питання, яке стосується добросовісного забудовника, крізь призму інших»

Депутат Луцькради Євген Ткачук зауважив, що варто працювати в межах чинного законодавства. Оскільки згідно із законом, якщо забудовник зробив об'єкти інженерної інфраструктури поза межами земельної ділянки, то органи місцевого самоврядування мають відшкодувати це йому, або зменшити розмір пайової участі.

"Цей підприємець багато робить для міста, хоче передати ці об'єкти безкоштовно у комунальну власність міста. Ми маємо підтримати забудовника, адже людина зробила благоустрій поза своєю територією. Який до того ж передасть безкоштовно зроблений ним місток та пішохідну доріжку у власність міста", – сказав Євген Ткачук.

Євген Ткачук також запропонував підтримати забудовника і зменшити розмір пайової участіЄвген Ткачук також запропонував підтримати забудовника і зменшити розмір пайової участі

"Якби всі будівельники так будували, то було б добре", – підсумував Луцький міський голова Микола Романюк.

В результаті депутати підтримали цей проект рішення.

"Радий, що більшість депутатів дослухалися здорового глузду і не піддалися на популістичні гасла. Це надихає. Я й надалі продовжуватиму дбати про рідне місто", – зазначив в коментарі Андрій Покровський.

Надрукувати
мітки:
коментарів