Поділитись:

Чия вина, що в Луцьку мера нема: думки відомих політиків

П'ятниця, 03 серпня 2018, 14:00

Більш ніж рік у Луцька немає міського очільника. Перипетії навколо призначення виборів тривають давно і не дають конкретного пояснення, коли ж таки вони відбудуться. Більшість лучан не мають уявлення, чому досі місто живе без керівника. У політичних колах називають багато причин, звинувачуючи одне одного у навмисному затягуванні процесу.

Пропонуємо вам почути пояснення від гостей ток-шоу Протилежний Погляд LIVE.

1. Андрій Садовий, міський голова Львова:

"Луцьк має мати легітимного мера! І це треба було зробити вже давно. Вже б і вибори мера відбулися, був би очільник міста і було б все нормально. Я розумію, що є політичні сили, які цього не хочуть. Тому треба проводити вибори. Має громада міста ухвалювати рішення, хто нею буде керувати. Один депутат має одну думку, інший - другу. Легітимний обраний міський голова має зовсім іншу силу і зовсім інші можливості.

2. Андрій Покровський, депутат Луцької міської ради, засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ":

"Давайте розрізняти поняття тимчасовий керівник і постійний керівник. Дуже важливо розуміти, що людина, яка йде в мери, балотується на міського голову, вона усвідомлює те, що вона хоче бути міським головою. І несе весь тягар відповідальності міського голови. А людина, яка виконує обов'язки секретаря – це лише депутат, який обирався як депутат, він хотів бути депутатом. Безперечно, легітимно обраний мер, якому висловила довіру 200-тисячна громада – це зовсім інший щабель керівництва. Тому ми повинні сподіватися, що в нас найближчим часом з'явиться мер"

3. Ігор Лапін, народний депутат України:

"Передусім, якщо говорити про вибори мера, то я вважаю, що треба виходити з того, а кому вигідна така ситуація, яка є сьогодні? Мені абсолютно не вигідна. Тому що з перипетіями щодо виборів міського голови нема з ким говорити про 27 школу. Починали ми це з Романюком, продовжували з Поліщуком, потім - пан Пустовіт, потім міська рада вирішила відкликати гроші зі школи і в результаті ми її не здали. Мені краще, щоб був міський голова. Якщо говорити за політичну силу, яка сьогодні фактично контролює Луцьку міську раду. Я зацікавлений, щоб вибори були швидше. Якщо подивитись останнє голосування стосовно виборів міського голови у Луцьку, то фактично і БПП, і Народний Фронт, і Самопоміч – голосували всі, але була низька дисципліна в залі. Я, до прикладу, голосував, але декого не було в залі, тому забракло голосів. Поставили двічі на повторне голосування і двічі забракло голосів. Тому відложили на інший час".

4. Ірина Геращенко, уповноважена з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях:

"Не було кому голосувати. На роботу треба ходити. І виборці, будь ласка, проаналізуйте в 2019 році, хто і як ходив на роботу, хто і як працював. Я думаю, цікаво буде і по волинських депутатах також".

5. Ірина Луценко, народна депутатка України:

"Я думаю, що це питання пов'язане також і з президентськими виборами, і виборами до Верховної ради. Немає політичної волі, щоб проголосувати за це питання, воно постійно відкладається. До речі, це не тільки питання Волині, таке ж питання і на Сході України. Немає такої консолідації, і це говорить про те, що політична боротьба вже розпочалась, і в багатьох фракцій парламенту, передусім в опозиційних, є своє бачення тих кандидатур, які можуть бути представлені в переддень, передрік президентських і наступних парламентських виборів на ці посади. Я думаю, активнішу позицію повинні були зайняти депутати Верховної Ради саме вашого регіону. Я, до речі, не чую їхньої активної позиції зі сторони трибуни. Я думаю, якби вони були б активніші, то це питання можна було б виносити на розгляд Верховної Ради загалом, а не тільки постійного комітету".

6. Денис П'ятигорець, радник голови Волинської ОДА:

"Будь-яка людина, у якої будуть амбіції балотуватися на посаду голови Луцької міської ради, має розуміти, що вона мусить відповідати тим критеріям, яким відповідав Микола Ярославович Романюк".

Надрукувати
мітки:
коментарів