Поділитись:

Де покупатися в Луцьку і поблизу міста?

П'ятниця, 10 серпня 2018, 09:14

Сонце пече і попри погрози синоптиків про заморозки, здається, літо здавати позиції не збирається. Тож "Конкурент" з відкритих джерел та власного досвіду вирішив зібрати підбірку місць, де можна поплавати у Луцьку та поруч.

За свіжим (27 липня - 3 серпня) повідомленням МОЗу, у воді на 154 українських пляжах зафіксоване понаднормативне мікробне забруднення. В перелік потрапили лише дві водойми Волинської області. Це рекреаційна зона (неорганізований відпочинок населення) у селищі Локачі та ставок на пляжі мікрорайону Шахтарський у Нововолинську. Ті водойми, які користуються популярністю у лучан, в антирейтинг МОЗу не потрапили.

Центральний пляж Луцька

Центральний пляж Луцька, що в кінці головної алеї Центрального парку Лесі Українки, не пустує ані влітку, ані взимку. Адже тут круглий рік окунаються місцеві моржі, фізкультурники та любителі здорового способу життя.

На пляжі є кілька обладнаних спусків до водойми, кабінки для переодягання, оригінальні дерев'яні лежаки, лавочки, майданчик для занять вуличними тренуваннями та рятувальний пост.

Вхід на пляж, як і користування інфраструктурою, безплатні. Покриття – трава. Пляж підійде для окунання, або досвідчених плавців, адже річка не мілка та має течію.

Центральний пляж><span class=Центральний пляж

Теремнівський став

Ставок знаходиться неподалік будинку пристарілих, що на вулиці Теремнівській. Це штучна водойма, яку зробили для регуляції рівня води у річці Сапалаївка.

Став не дуже глибокий з пологою прибережною смугою. Він полюбився жителям цього району. Пляж тут трав'яний, але є й пісок. Встановлені кабінки для переодягання та лавочки. На території розміщений громадський туалет, є неподалік магазини, зупинка маршрутки. Вхід на територію вільний, а у пекуче сонце можна сховатися під кроною дерев.

Теремнівський став><span class=Теремнівський став

Озерце

Село Озерце, що в Ківерцівському районі, неподалік Луцька. Платним тут є заїзд на територію на авто, хоча припаркувати машину можна вздовж дороги безкоштовно. Сюди радо приїжджають, аби позасмагати, посмажити шашлики та скупнутися. Є два пірси, пляж – трав'яний. На території можна орендувати мангал, працює магазин, можна за гроші пограти у пляжний волейбол в обладнаному майданчику.

Вхід – безкоштовний.

Озерце><span class=Озерце

Сирники

Ставки у Сирниках знаходяться недалеко від Луцька. Тут можна і шашлики посмажити, і покупатися. Для доїзду варто орієнтуватися на другу зупинку в селі Сирники, якщо їхати з Луцька та повертати ліворуч. Пляж доволі затишний, травичка, пісок, тут прибирають, є смітники. Тут обладнані вишки для стрибків у воду, є катамаран та місце для гри у волейбол.

Вхід для дорослих коштує 30 гривень, дітям до 14 років безплатно.

Ставок у Руслана><span class=Ставок у Руслана

Гаразджа

Місцеві канали полюбилися фанатам рибалки та відпочинку на природі. Сюди часто любить приїздити молодь винайняти бесідку чи обладнати пікнік. Недарма саме в Гаразджі, поруч з лісом, розмістили дитячий табір. Щоправда, на дитячому пляжі будь-кому купатися не можна, а лише в неогороджених межах. Інфраструктура тут мінімальна. Але неподалік є магазин, де можна купити продукти.

Доїхати можна маршруткою чи власним авто, повернувши від гаразджанського кладовища праворуч. Далі проїхати потрібно по асфальтному покриттю і рушати на розвилці правіше.

Гаразджанські ставки><span class=Гаразджанські ставки

Боголюби

Став в селі Боголюби люблять використовувати для пікніків, узимку – освіжитися після лазні. На орендованій території тут доволі чисто, є дитячий гральний майданчик, смітники.

Загалом пляж трав'яний, а вода не надто глибока, тож можуть плескатися і діти. Їздять до села маршрутки №31 та 47. Якщо їхати на авто, то потрібно з вулиці Ковельської, не доїжджаючи до села Зміїнець, повернути ліворуч. Про напрям сповістить відповідний вказівник з дороги.

Став у БоголюбахСтав у Боголюбах
Автор фото:instagram.com/stavkova.1

Басейни під відкритим небом

Згадаймо і про штучні, однак повністю окультурені місця для купання. Зокрема, у Центральному парку імені Лесі Українки є комплекс "Ротонда", що розміщений неподалік входу до зоопарку.

Тут є басейн, лежаки, а також окремо кафе. Поруч розміщений дитячий майданчик.

Одна година відпочинку тут коштує 45-55 гривень в залежності від дня, абонемент на день – 200-250 гривень. Дітей до 7 років пускають безплатно у супроводі дорослих.

РотондаРотонда
Автор фото:rotonda.lutsk.ua

Відпочинковий комплекс Gosti також має басейн. Він розміщений серед лісу, діє ресторан. Знаходиться у селі Брище Луцького району. Вартість денного абонементу становить 150-250 грн, дитячий – 50 грн. У ціну враховано шезлонг, рушник, шафа для одягу та купання в басейні.

GostiGosti
Автор фото:facebook.com/gosti.com.ua

Ще один комплекс з басейном – Zagorod знаходиться в Гірській Полонці. Якщо їхати на авто, то вибирайте львівський напрямок, а якщо маршруткою – сідайте в автобус №19. На території розміщені шезлонги, гамаки, столики з парасолями, працює ресторан. Варість абонементу у будні дні – 150 грн (дитячий від 5 до 12 років 90 грн), у святкові - 230 та 130 гривень відповідно. До 5 років дітей пускають безплатно.

ZagorodZagorod
Автор фото:zagorod.lutsk.ua

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів