Поділитись:

Де покупатися в Луцьку і поблизу міста?

П'ятниця, 10 серпня 2018, 09:14
Де покупатися в Луцьку і поблизу міста?

Сонце пече і попри погрози синоптиків про заморозки, здається, літо здавати позиції не збирається. Тож "Конкурент" з відкритих джерел та власного досвіду вирішив зібрати підбірку місць, де можна поплавати у Луцьку та поруч.

За свіжим (27 липня - 3 серпня) повідомленням МОЗу, у воді на 154 українських пляжах зафіксоване понаднормативне мікробне забруднення. В перелік потрапили лише дві водойми Волинської області. Це рекреаційна зона (неорганізований відпочинок населення) у селищі Локачі та ставок на пляжі мікрорайону Шахтарський у Нововолинську. Ті водойми, які користуються популярністю у лучан, в антирейтинг МОЗу не потрапили.

Центральний пляж Луцька

Центральний пляж Луцька, що в кінці головної алеї Центрального парку Лесі Українки, не пустує ані влітку, ані взимку. Адже тут круглий рік окунаються місцеві моржі, фізкультурники та любителі здорового способу життя.

На пляжі є кілька обладнаних спусків до водойми, кабінки для переодягання, оригінальні дерев'яні лежаки, лавочки, майданчик для занять вуличними тренуваннями та рятувальний пост.

Вхід на пляж, як і користування інфраструктурою, безплатні. Покриття – трава. Пляж підійде для окунання, або досвідчених плавців, адже річка не мілка та має течію.

Центральний пляжЦентральний пляж

Теремнівський став

Ставок знаходиться неподалік будинку пристарілих, що на вулиці Теремнівській. Це штучна водойма, яку зробили для регуляції рівня води у річці Сапалаївка.

Став не дуже глибокий з пологою прибережною смугою. Він полюбився жителям цього району. Пляж тут трав'яний, але є й пісок. Встановлені кабінки для переодягання та лавочки. На території розміщений громадський туалет, є неподалік магазини, зупинка маршрутки. Вхід на територію вільний, а у пекуче сонце можна сховатися під кроною дерев.

Теремнівський ставТеремнівський став

Озерце

Село Озерце, що в Ківерцівському районі, неподалік Луцька. Платним тут є заїзд на територію на авто, хоча припаркувати машину можна вздовж дороги безкоштовно. Сюди радо приїжджають, аби позасмагати, посмажити шашлики та скупнутися. Є два пірси, пляж – трав'яний. На території можна орендувати мангал, працює магазин, можна за гроші пограти у пляжний волейбол в обладнаному майданчику.

Вхід – безкоштовний.

ОзерцеОзерце

Сирники

Ставки у Сирниках знаходяться недалеко від Луцька. Тут можна і шашлики посмажити, і покупатися. Для доїзду варто орієнтуватися на другу зупинку в селі Сирники, якщо їхати з Луцька та повертати ліворуч. Пляж доволі затишний, травичка, пісок, тут прибирають, є смітники. Тут обладнані вишки для стрибків у воду, є катамаран та місце для гри у волейбол.

Вхід для дорослих коштує 30 гривень, дітям до 14 років безплатно.

Ставок у РусланаСтавок у Руслана

Гаразджа

Місцеві канали полюбилися фанатам рибалки та відпочинку на природі. Сюди часто любить приїздити молодь винайняти бесідку чи обладнати пікнік. Недарма саме в Гаразджі, поруч з лісом, розмістили дитячий табір. Щоправда, на дитячому пляжі будь-кому купатися не можна, а лише в неогороджених межах. Інфраструктура тут мінімальна. Але неподалік є магазин, де можна купити продукти.

Доїхати можна маршруткою чи власним авто, повернувши від гаразджанського кладовища праворуч. Далі проїхати потрібно по асфальтному покриттю і рушати на розвилці правіше.

Гаразджанські ставкиГаразджанські ставки

Боголюби

Став в селі Боголюби люблять використовувати для пікніків, узимку – освіжитися після лазні. На орендованій території тут доволі чисто, є дитячий гральний майданчик, смітники.

Загалом пляж трав'яний, а вода не надто глибока, тож можуть плескатися і діти. Їздять до села маршрутки №31 та 47. Якщо їхати на авто, то потрібно з вулиці Ковельської, не доїжджаючи до села Зміїнець, повернути ліворуч. Про напрям сповістить відповідний вказівник з дороги.

Став у БоголюбахСтав у Боголюбах
Автор фото:instagram.com/stavkova.1

Басейни під відкритим небом

Згадаймо і про штучні, однак повністю окультурені місця для купання. Зокрема, у Центральному парку імені Лесі Українки є комплекс "Ротонда", що розміщений неподалік входу до зоопарку.

Тут є басейн, лежаки, а також окремо кафе. Поруч розміщений дитячий майданчик.

Одна година відпочинку тут коштує 45-55 гривень в залежності від дня, абонемент на день – 200-250 гривень. Дітей до 7 років пускають безплатно у супроводі дорослих.

РотондаРотонда
Автор фото:rotonda.lutsk.ua

Відпочинковий комплекс Gosti також має басейн. Він розміщений серед лісу, діє ресторан. Знаходиться у селі Брище Луцького району. Вартість денного абонементу становить 150-250 грн, дитячий – 50 грн. У ціну враховано шезлонг, рушник, шафа для одягу та купання в басейні.

GostiGosti
Автор фото:facebook.com/gosti.com.ua

Ще один комплекс з басейном – Zagorod знаходиться в Гірській Полонці. Якщо їхати на авто, то вибирайте львівський напрямок, а якщо маршруткою – сідайте в автобус №19. На території розміщені шезлонги, гамаки, столики з парасолями, працює ресторан. Варість абонементу у будні дні – 150 грн (дитячий від 5 до 12 років 90 грн), у святкові - 230 та 130 гривень відповідно. До 5 років дітей пускають безплатно.

ZagorodZagorod
Автор фото:zagorod.lutsk.ua

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів