Поділитись:

Блоки знести, кіоск залишити: скандал на луцькій автостанції триває (фото, оновлено)

П'ятниця, 10 серпня 2018, 12:00

На території автостанції встановили блоки задля того, аби не відбулося рейдерського захоплення землі.

На них з′явилися наліпки від департаменту муніципальної варти із попередженням про демонтаж. Мовляв, це порушує правила благоустрою міста. Якщо їх не заберуть впродовж п′яти днів, то за демонтаж візьмуться муніципали. Про це в коментарі ІА "Конкурент" розповіла в.о. голови правління "ВОПАС" Наталія Гітун.

Що цікаво, на кіоску "Черемош" підприємця Юрія Геруна таких листівок не було.

Керівництво автостанції телефонувало до начальниці департаменту мунварти Юлії Сиротинської, аби дізнатися, чому так. Ситуацію головна муніципалка пояснила тим, що є відповідне рішення, і кинула трубку. Потім до Юлії Сиротинської додзвонитися вже не змогли.

Згодом на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти з′явилося повідомлення, що "інформація про те, що працівники департаменту муніципальної варти Луцька демонтовуватимуть тимчасові споруди на АС №1, не відповідають дійсності". Однак у департаменті зазначили, що дійсно в п'ятиденний термін зобов'язали демонтувати бетонні блоки, які ПрАТ "ВОПАС" самовільно розмістили на земельній ділянці на вулиці Конякіна, 39 в понеділок 6 серпня. Попередження про незаконне розміщення будівельних блоків за вказаною адресою були наклеєні ще вчора о 18:00.

Як відомо, на земельній ділянці, де раніше знесли заборонені МАФи, Герун хоче збудувати торговий центр. Натомість у правлінні "ВОПАС" запевняють, що про будівництво не може бути й мови, адже право на користування скасоване.

Нагадаємо: на сайті автостанції № 1 з'явилася інформація про те, що 6 серпня 2018 року о 15:00 автовокзал на вул. Конякіна, 39, припиняє свою роботу. Натомість у Волинській поліції заявляють, що ніхто автостанцію закривати не буде. Луцька міська рада та департамент муніципальної варти Луцької міської ради повідомляли про те, що не мають жодного стосунку до нібито встановлення будь-яких тимчасових споруд за вказаною адресою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКРАДА ПРОСИТЬ ПРАВООХОРОНЦІВ РОЗІБРАТИСЯ У КОНФЛІКТІ НА АВТОСТАНЦІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів