Поділитись:

Скандал під Луцьком: дитмайданчики робила одна фірма, а платили іншій

Субота, 18 серпня 2018, 12:20

У селах під Луцьком розгорівся скандал зі встановленням дитячих майданчиків: їх робила одна фірма, а платили іншій.

Зокрема фірмі "Металіст", яке належить голові правління благодійного фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Олександрові Товстенюку та його мамі Лідії, заплатили 65 тисяч гривень за встановлення дитячих майданчиків на території Заборольської ОТГ ще в червні. Але роботи вони почали лише 8 серпня. Про це йдеться у журналістському розслідуванні "Спецтема: Чиновницькі каруселі" на "12 каналі".

Голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський не зміг пояснити, чому фірмі "Металіст" перерахували повну суму за невиконані роботи уже через день після підписання договору. До слова, на виборах Боярського підтримувала та сама політична сила, від якої на посаду Луцького міського голови балотувався власник "Металіста" Олександр Товстенюк.

Тим часом з'ясувалося, що Заборольська сільрада провела дві закупівлі майданчиків: одну – у "Металіста", іншу – в підприємця Володимира Дмитрука. Голова сільради каже: вибирали окремо обладнання там, де дешевше.

Станом на неділю, 12 серпня, обладнання від Дмитрука було встановлено у селах Тарасове, Богушівка, Шепель, Антонівка. Обладнання від "Металіста" встановили лише у Тарасовому – на наступний день після того, як у ЗМІ "засвітилася" інформація про закупівлю майданчиків у цієї фірми.

Надрукувати
мітки:
коментарів