Поділитись:

Луцьк – у ТОП-10 міст із найбруднішим повітрям

Субота, 18 серпня 2018, 18:08

Центральна геофізична обсерваторія дослідила стан довколишнього середовища в 39 містах України.

Місто Маріуполь на Донеччині має найбільш забруднену атмосферу. За перше півріччя 2018-го в першій десятці найзабрудніших опинилися також Одеса, Луцьк, Кам'янське та Кривий Ріг, на Дніпропетровщині , Дніпро, Київ, Миколаїв, Слов'янськ і ,Краматорськ на Донеччині, – пише gazeta.ua.

У повітрі цих місті присутній підвищений вміст специфічних шкідливих речовин - формальдегіду, фенолу, фтористого водню, аміаку, з основних домішок - завислих речовин, діоксиду азоту, оксиду вуглецю.

До списку увійшли міста з потужними підприємствами металургії, хімії і нафтохімії, паливно-енергетичного комплексу, а також ті, що мають значний автопарк .

На останньому місці в списку – Горішні Плавні, Полтавщина.

Серед обласних центрів найчистіше повітря в Чернівцях (36 місце з 39 міст) та Харкові ( 35 місце)

Концентрації радіоактивних елементів в повітрі на території України цього року стабільні й на кілька порядків нижче допустимих норм. Крім зони відчуження.

Дані гідробіологічного моніторингу прісноводних об'єктів підтверджують відсутність істотного поліпшення якості води і стану водних екосистем.

Води Чорного і Азовського морів і гирлових ділянок річок найбільш забруднені нафтопродуктами і фенолами, в деяких районах морів – сполуками азоту амонійного та азоту нітритного. У грунтах на території міст в результаті багаторічних викидів забруднюючих речовин в повітря від різноманітних підприємств сформувалися зони підвищеного вмісту важких металів.

2017-го у списку з високим рівнем забруднення атмосфери перебували в порядку зниження Кам'янське, Одеса, Слов'янськ, Миколаїв, Луцьк, Київ, Кривий Ріг, Краматорськ, Лисичанськ, Запоріжжя, Рівне, Рубіжне та Ужгород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОВІТРЯ У ЛУЦЬКУ НАЙБІЛЬШЕ ЗАБРУДНЮЄ ТРАНСПОРТ: ДОСЛІДЖЕННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів