Поділитись:

"Міська рада відсторонилась від проблем "Луцьктепла", - Валентина Малютіна

Середа, 22 серпня 2018, 20:32
«Міська рада відсторонилась від проблем »Луцьктепла

Директор ДКП "Луцьктепла" Валентина Малютіна попросила міську раду не відсторонюватися від проблем "Луцьктепла" та не кидати підприємство, діяльність якого стратегічно важлива для міста, сам на сам з проблемами.

Підприємству необхідно надати кошти на виконання договору з ЄБРР щодо проекту реконструкції централізованої системи теплопостачання. Про це сказала начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова 22 серпня під час засідання "бюджетної" комісії.

Директор "Луцьктепла" Валентина Малютіна додала. що рахунки підприємства арештовані, звільнений лише рахунок для реалізації проекту ЄБРР. Основними кредиторами підприємства є ДК "Газ України", НАК "Нафтогаз" та ТОВ "Тепелен". З останніми вони планують укласти мирову угоду про розстрочку заборгованості у сумі 23 мільйони гривень.

"Мені здається, що в цьому році міська рада відсторонилась від проблем "Луцьктепла" і спостерігає збоку, чим це закінчиться... В нас із червня місяця проблеми з виплатою зарплат", - зазначила Валентина Малютіна.

Депутат Сергій Була зауважив, що питання риторичне, чи має міськрада давати гроші на зарплати підпрbємству.

Директор підприємства додала, що йде реалізація єврокредиту. В бюджеті коштів немає на оплату частки місцевого внеску. Через відсутність необхідних коштів для співфінансування проекту реконструкції підприємство має неприємності з європейським банком. Адже коштів у бюджеті немає, а їм потрібно хоча би підтвердження платоспроможності.

"Це питання іміджу міста, якщо ми хочемо співпрацювати з євробанком. В бюджеті має бути така стаття на це передбачена", - сказала Валентина Малютіна.

Вона додала, що КП неодноразово зверталося до керівництва міської ради, щоб воно передбачило кошти на співфінансування по єврокредиту, але цього немає.

Депутат Тарас Шляхтич сказав, що дивно, що на бюджетній комісії немає цих звернень і приховують таку важливу інформацію.

Нині підприємству вкрай важко, і навіть така послуга, як гаряча вода, є збитковою, бо частина коштів іде на погашення боргів.

"Утримання інфраструктури теплопостачального підприємства в тарифі закласти неможливо, бо ті тарифи тоді будуть нереально великими. До того ж люди й так з великими потугами платять заборгованості", - зазначила Валентина Малютіна.

Валентина Малютіна також додала, що, для прикладу, Житомирська міська рада на теплопостачальне підприємство виділила 100 мільйонів гривень.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
01 квітня 2024
12:37
13 березня 2024
10:55
27 лютого 2024
08 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
29 січня 2024
18 січня 2024
12:50
04 листопада 2023
06 жовтня 2023