Поділитись:

Vox populi. День Прапора та День Незалежності: що думають містяни про свято в Луцьку (фото)

Субота, 25 серпня 2018, 20:00

День Державного Прапора, День Незалежності України – щороку два дні поспіль Україна святкує з розмахом. Фестивалі, змагання, паради, флешмоби, виставки та концерти – кожного разу організатори влаштовують все нові й нові заходи. Хтось із задоволенням розважається, а хтось вважає їх недоречними, допоки на Сході гинуть наші Герої.

Як ставляться лучани до проведення масових гулянь та чи подобається їм організація святкувань, "Конкурент" запитав у містян.

В'ячеслав:

Мені подобається. Хотілось би більше відкритості, менше офіціозу і щоб було від душі. Щоб це був не примус офіційно зверху, що потрібно зробити, що потрібно пошити прапор... Перший прапор в Луцьку, от я піднімав жовто-блакитний, жінка з пелюшок пошила дитячих. Ми біля замка тоді піднімали з колегами три прапора, але це було від душі. Добре, що зараз хоч не так, як було при радянській владі, коли всіх вистроювали і колонами йшли з портретами членів Політбюро... Слава Богу, цього немає. Але чогось трошки не вистачає. Не знаю... Внутрішньої відкритості, можливо, забагато музики на кожному кроці – офіційно потрібно в тій годині ту музику, а там – іншу...

Катя:

Щороку до святкування Дня Незалежності вигадують щось нове, але... В принципі не знаю, я прихильниця того, що в наш час такі масові гуляння, коли люди веселяться (я розумію, що День Незалежності), але якось треба все ж таки віддавати шану і тим хлопцям, які зараз на Сході. Тим паче, що 23 серпня снайпер застрелив ще одного хлопця з Луцька. Тобто я вважаю, що люди все одно повинні показувати те, що ми з ними там, а то в нас проводяться паради, і так все масштабно... В мене брат воював, тому я прихильник такої думки, що все має бути більш стримано.

В'ячеслав:

Я б до цих святкувань додав більше народності. І менше чиновницького чванства. Тобто перед начальством вже так вклоняються... А потрібно не возвеличувати начальство, а поважати народ. Для нас, для народу, це свято.

Наталія:

Святкування Дня Незалежності загалом подобається. Але війна йде. Хотілося б, щоб хлопці не гинули. Свято хай буде, але коли гинуть люди, такі масові веселощі трохи недоречні.

Людмила:

Мені дуже подобається, як все відбувається. Немає чого додати, хіба додати людям вільного часу, тому 23 числа – робочий день, як правило, а хочеться тим, хто працює, теж побачити те дійство, а вирватися неможливо. Я знаю, що деякі міста йдуть назустріч, наприклад, Львів має додатковий вихідний день, Харків, Дніпро... А так, все дуже гарно, приємно, весело. І погода не підвела.

Жанна:

Звичайно, мені подобається. Що стосується того, чи щось треба змінити, то наче нічого не бракує. Можна більше діток залучати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI. ЩО БУЛО Б, ЯКБИ УКРАЇНА НЕ ЗДОБУЛА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ У 1991-МУ

Надрукувати
мітки:
коментарів