Поділитись:

Попри незгоду лучан, книгарню "Освіта" виселять із центру Луцька

Середа, 29 серпня 2018, 12:50
Попри незгоду лучан, книгарню

Приміщення книгарні хочуть приватизувати шляхом виставлення його на аукціон.

Оренда приміщення книгарнею закінчується в кінці жовтня і продовжуватись не буде. Про це сказала начальник управління комунальним майном міської ради Алла Грабко 29 серпня під час сесії Луцькради.

Вона зазначила, що вказівку підготувати відповідник проект рішення дав заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Депутат Павло Данильчук сказав, що такі дії суперечать закону України про мораторій на виселення книгарень.

У нас підписаний попередній договір, який говорить що є термін цього договору. Я вважаю, що нічого ми не порушуємо", – зауважила Алла Грабко.

Депутат Юлія Вусенко зазначила, що в цьому залі буде достатньо голосів, аби книгарня в центрі міста була продана з аукціону.

"Насправді сьогодні вирішуться питання не просто передачі в приватні руки комунального майна, на сьогодні ми просто хочемо відмовитися від розвитку культури в цьому місті. Ми мали б думати, як туди завести якомога більше дітей", – сказала Юлія Вусенко

В.о. міського голови Григорій Пустовіт запевнив, що ніхто не говорить про знищення книгарні, вона буде перенесена на проспект Перемоги.

"Книгарня пережила регіоналів, а тут прийшов "УКРОП" з "Батьківщиною", якого пережити не може", – втрутився Павло Данильчук.

Депутат Микола Яручик сказав, що в пріоритеті має бути виховання дітей і культурні цінності.

"Я категорично не згідний з вами, Григорію Олександровичу. Можливо, не знищуємо книгарні, але те, що пригнічуємо та забираємо, – це 100 %. Мені не хочеться останнім часом іти на сесії, бо нас як не блокують атовці, то стоять підприємці з пікетами, то приходять представники культури Луцька. Я не хочу, щоб дитина підйшла до мене і запитала: "Дядя Коля, для чого ти в мене забрав книжку?" – сказав Микола Яручик.

Депутат Ігор Поліщук пояснив, що фінансові показники книгарні погані, незважаючи на те, що книги там дорогі.

Однак депутати підтримали проект рішення.

Нагадаємо: депутати Волинської обласної ради просить луцьку мерію продовжити договір оренди з книгарнею "Освіта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів