Поділитись:

Відсіч корупції, розмова з Кремлем та сильна армія: про що говорив Роман Безсмертний у Луцьку (фото)

Четвер, 06 вересня 2018, 10:15

Україні потрібні не нові, а принципово інші державні менеджери, аби вивести країну з кризового стану. Про це у Луцьку 5 вересня в рамках зустрічі-дискусії "Якої ми хочемо України" говорив політик Роман Безсмертний, який у травні цього року повідомив про свій намір балотуватися у Президенти України.

Модератором розмови був сам Роман Безсмертний. Ще двома основними спікерами були доктор історичних наук Анатолій Шваб та колишній заступник міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, колишній головний архітектор Луцька Юрій Казмірук.

Схожі зустрічі-дискусії вже відбулися у Львові, Харкові, Одесі, Вінниці та Дніпрі. Роман Безсмертний зазначив, що прагне почути думки людей і на цій основі прописати майбутню програму розвитку держави.

Як наголосив політик, за результатами міжнародного дослідження за методикою визначення стійкості держав і суспільств, Україна має один з найнижчих показників серед європейських країн. Причину цього він бачить в тому, що існує розвив між інститутом держави та суспільством, людина в Україні займається самовиживанням.

За словами Безсмертного, погіршують ситуацію невирішене питання війни, корупція і стан економіки.

"Якою є відповідь на питання війни? Вона лежать на поверхні: це сильна армія та діалог з людьми, які перебувають по ту сторону лінії розмежування, які не втратили свого відчуття громадянства України. Це також діалог з Кремлем. Бо як показав досвід уже п'ятого року війни, ані Нормандський формат, ані Мінський не справляються з цією проблематикою. Вони висять. Нормандський формат залежить від внутрішньополітичного календаря всіх чотирьох учасників, а Мінська контактна група лише контактує, а не дає відповіді на питання", - зазначив Роман Безсмертний.

Наприкінці учасники дискусії сформулювали свої відповіді на ключове запитання зустрічі: волиняни хочуть бачити свою країну справедливою, багатою і щасливою. "З моєї точки зору, Україна – це вільна людина і сильна держава", - резюмував Безсмертний.

Надрукувати
мітки:
коментарів