Поділитись:

Сморід у місті: в роботі "Луцькводоканалу" знайшли порушення

Середа, 12 вересня 2018, 11:57

За результатами дослідження встановлено, що значного впливу на якість води в річці Стир завдає КП "Луцькводоканал".

Зокрема, зафіксовано чотири випадки високого забруднення води азотом амонійним та іонами марганцю, азоту нітратного та хімічного споживання кисню. Також невелике зростання забруднення води спостерігалося щодо фосфору фосфатів. Щодо цього голова Волинської ОДА Олександр Савченко доручив створити тимчасову робочу групу, – повідомляє відділ інформаційної політики.

До складу робочої групи входили представники управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Держекоінспекції в області, Головного управління Держпродспоживслужби в області, Державної установи "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України", Луцької міської ради, Волинського обласного управління водного господарства, Волинського обласного центру з гідрометеорології, сектору Держводагентства в області.

Як результат, три служби виявили серйозні порушення діяльності КП "Луцькводоканал" в частині додержання умов, встановлених дозволом на спецвикористання. Це може свідчити про неефективну очистку стічних вод, що надалі може спричинити погіршення санітарно-епідемічної ситуації в місті.

Тож задля недопущення в подальшому поширення неприємного запаху на території міста Луцька та Луцького району, причини якого можуть бути стічні води, що скидають з очисних споруд КП "Луцькводоканал", а також попередження надзвичайної ситуації екологічного та санітарно-епідеміологічного характеру, голова облдержадміністрації безпосередньо звернувся до Луцької міської ради з проханням оперативно вжити усі необхідні заходи щодо вирішення цієї проблеми, пов'язаної з очисними спорудами підприємства.

"Проблема смороду в Луцьку є спільною для всіх нас. Тому будемо й надалі працювати над її вирішенням. Для цього потрібно знайти причини та локалізувати їх", – зазначив Олександр Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів