Поділитись:

"Ніхто не збирається їх демонтовувати", - Юлія Сиротинська про кіоски на Старому ринку

Понеділок, 17 вересня 2018, 12:50

Підприємці з ринку "Центральний"( Старий ринок) заблокували підходи до торговельного ряду автомобілями, аби завадити демонтажу їхніх кіосків. Натомість в муніципальній варті заявляють, що не збиралися там нічого демонтовувати.

Виконком ухвалив рішення про демонтажі на підставі недостовірної інформації, що кіоски встановлені незаконно. Про це розповів у коментарі для ІА "Конкурент" керівник ГО "Бізнес Волинь" Ігор Дильов.

Ігор Дильов зазначив, що підприємці мають документи за підписом Кривицького (екс-міський голова, – К.), які свідчать про законність встановлення МАФів. До підприємців жодного стосунку не має те, що власник торгового ряду неналежним чином оформив документи.

Зі слів Ігоря Дильова, міська рада могла б до врегулювання всієї концепції щодо Старого ринку дозволити підприємцям на цей час там торгувати, бо люди мають всі необхідні документи та сплачують податки.

"Будемо це оскаржувати і діяти в правовому полі. Рішення про демонтаж було в п'ятницю, і в людей було побоювання, що їх знесуть, тому вони боронили, як могли. Досі блокують, бо сьогодні вихідний день. Зараз будемо радитися з юристами і писатимемо листи-звернення і, можливо, позиватись до суду", – сказав Ігор Дильов.

Директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська розповіла, що вперше чує про те, що підприємці блокували доступ до своїх кіосків муніципалам. Оскільки самі інспектори у вихідні дні жодного демонтажу там не проводили і не збираються проводити зараз.

"У цьому році точно не будемо демонтовувати. Рішення виконкому прийнято відповідно до закону. Втім у нас є багато рішень прийнятих, але їх ще й в графіку нема. У нас зараз стоїть весь пріоритет на тому, що ми знімаємо паркани, сараї та вичищаємо Старе місто від хащів. Базар не стоїть в пріоритеті. Ніхто не збирається їх демонтовувати", – зазначила Юлія Сиротинська.

На її думку, підприємці таким чином просто створюють ажіотаж. Адже демонтажу їхніх кіосків немає в планах, незважаючи на ухвалене рішення. Нині перед інспекторами муніципальної варти стоять інші нагальні завдання: вичистити історико-культурну частину міста від хащів, парканів та сараїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів