Поділитись:

Луцьк ризикує втратити статус обласного центру

Вівторок, 18 вересня 2018, 16:00
Луцьк ризикує втратити статус обласного центру

Навколишні села не хочуть приєднуватись до Луцька. І змушувати громади ніхто не має права.

Про це йшлося під час засідання комісії облради з питань депутатської діяльності та місцевого самоврядування, – інформує Сфера-ТВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГІРКА ПОЛОНКА ХОЧЕ ПРИЄДНАТИСЯ ДО ЛУЦЬКОЇ КАНАЛІЗАЦІЇ

На думку заступника голови профільної комісії Костянтина Зінкевича, в Луцьку невтішна ситуація з територією, а тому так чи інакше владі слід ворушитися.

"Якщо місто Луцьк не збільшить свою територію, то адміністративний центр доведеться переносити у Володимир", – переконаний він.

До слова, інформація про те, що Луцьк може втратити статус обласного центру, вже не вперше звучить поміж посадовців та політиків нашого краю. Процес децентралізації з самого початку скрупульозно відстежує екс-мер Луцька Богдан Шиба.

Колишній очільник міста впевнений, що розвиток Луцька останній рік часу просто стоїть на місці та й щодо розширення меж міста питання теж гальмується лише з однієї простої причини – відсутності міського голови.

"Нема страху, що Луцьк не буде обласним центром, є страх, що він буде провінційним обласним центром. Тобто область буде, статус буде, але це буде лише вивіска", – наголошує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ТУТ БАГАТО ПОЛІТИКИ", – ДЕПУТАТ ЛУЦЬКРАДИ ПРО ОБ'ЄДНАННЯ З ПРИЛУЦЬКИМ

Надрукувати
мітки:
коментарів