Поділитись:

Скільки грошей "закатують" у двори Луцька?

Понеділок, 24 вересня 2018, 16:00

Станом на 9 вересня у Луцьку відремонтували лише 3 прибудинкові території. Ще шість – у роботі, повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства. Разом з тим, на 2018-2019 роки затверджено до ремонту аж 64 двори.

ХТО І ДЕ РЕМОНТУЄ

Судячи з адрес, пощастило мешканцям певного району. Зокрема, мешканцям проспекту Соборності, 42 та 42а, а також вулиці Кравчука 1,3.

У роботі об'єкти за адресами Кравчука 22, 24 та Соборності, 20, 20а, 22а, 29, 31а, 35, 37а, 37б.

Усі ці двори ремонтують дві компанії – це ПП "Транс-Дор-Сервіс" та "Ространс", які виграли тендери.

Отож, щодо двору на Кравчук 1, 3, то тут ремонт обійшовся в 3 мільйони 535 тисяч 704,79 гривень. У дворі свіжий асфальт, мощення тротуарів, сходи.

Місцеві ремонтом задоволені, хоча нарікають на сходи, що розміщенні не під прямим кутом та будуть проблемою взимку. Також є зауваження щодо надто гострого спуску для візків і надто низько встановлений перил біля сходів.

Договір на проведення робіт з ПП "Транс-Дор-Сервіс" уклали ще 30 березня 2018 року. Іншим претендентом на виконання було ТзОВ "Бентон Брук Сервіс". Але воно запропонувало виконати роботи на 11 тисяч дорожче.

Ремонт на прибудинкових територіях на Соборності 42 та 42а обійшовся в 1 млн 85 тисяч 118,66 гривень та 503 тисячі 230,75 гривень. В обох варіантах закупівля допорогова (тобто менше, аніж 1,5 млн грн), тож необхідності проводити тендер не було. Цікаво, що двір тягнеться суцільно, тож якби його провели як один об'єкт, тендер проводити таки довелося. На відміну від Кравчука, тут облаштували мощення бруківкою.

В РОБОТІ

Із тих об'єктів, які були вказані, як ті, де тривають роботи, допорогові закупівлі були лише по двору на проспекті Соборності, 22а (660 тисяч 623,93 гривні), угода укладена з підприємством ПП "Ространс".

Це підприємство також перемогло на тендерах по ремонту дворів на Соборності, 20 (2,1 млн грн), Соборності 20а (4,1 млн грн). Тендер проводили кілька разів. У березні він був скасований вперше. Тоді очікувана сума виконання робіт складала 3,6 млн грн за обидва об'єкти.

Удруге оголошена вартість тендеру на ці території вже склала 6,3 млн грн. А сума укладеної угоди стала меншою лише на одну тисячу гривень. Змагалися "Ространс" та "Вишків-Брук". Різниця між остаточними пропозиціями по Соборності, 20 склала 87 гривень 19 копійок. Щодо іншого тендеру по Соборності, 20а, де були ті ж учасники, то переможець ПП "Ространс" запропонував на 350 гривень менше.

Капітальний ремонт прибудинкових територій по пр. Соборності,35, 37а, 37б виграло підприємство "Транс-Дор-Сервіс".

За лот у 4,3 млн грн змагалися троє учасників, однак пропозицію ТОВ Луцька ДПМК, яке запропонувало найменшу ціну, відхилили, оскільки вони порушили розрахунки. Ще одним учасником було ТзОВ "Бетон Брук Сервіс". Аналогічна ситуація була й щодо ремонту по проспекту Соборності, 29, 31а. Вартість ремонту - 1,9 млн грн.

У третьому тендері щодо ремонту на вулиці Кравчука, 22, 24 Луцька ДПМК участі не брала. А "Бетон Брук Сервіс" знову програв "Транс-Дор-Сервісу" (вартість 4,2 млн грн). Ціна перемоги – лише 13 тисяч гривень.

Проводився також тендер на ремонт прибудинкової території на вулиці Львівській, 63,63а, але він був скасований через малу кількість учасників.

СВІЖІ ПИРІЖКИ

Рік ще триває і певні ремонтні роботи продовжуються. "Конкуренту" вдалося у системі "Prozzoro" відшукати ще кілька тендерів щодо ремонту прибудинкових робіт.

Із ПП "Ространс" укладена угода для капітального ремонту прибудинковоої території на вулиці Кравчука, 12 на суму в 149 тисяч гривень.

Капітальний ремонт прибудинкових територій по пр. Волі,3, 5, 7 (колишній квітковий ринок) здійснить ТзОВ "Вишків Брук" за 3,1 млн грн. Його конкурентом було ТОВ Луцька ДПМК.

Ремонт прибудинкової території по вул. Федорова, 8 робитиме також ПП "Ространс". Сума угоди – 2,9 млн грн. Пропозицію конкурента "Вишків Брук" було відхилено через невідповідність тендерної документації. В аукціоні брали участь ще три учасники.

Цікаво, що частина об'єктів уже були включені в програму ремонту у 2016-2017 роках, однак через брак фінансування роботи не виконувалися. Тож ці вулиці ремонтують першочергово. Зокрема, на проспекті Соборності, 20, 22а, 29, 31а, 35, 37, 37б, 42, 42а та Кравчука 1, 3. Відповідно до цього ж затвердженого переліку такими першочерговими об'єктами мали би стати двори за адресам проспект Відродження, 45, 45а, 49, Кравчука, 22, 24 (тут триває ремонт), Федорова, 8. А далі – як встигнуть. Чи, скоріше, як показує динаміка – не встигнуть і перенесуть на наступні роки.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк такі повільні темпи ремонту прибудинкових територій пояснює просто: комунальникам бракує фінансування. Тому ремонт певних об'єктів переноситься з року в рік.

***

Цифри показують, що на капітальному ремонті прибудинкових територій у Луцьку найбільше заробляють три компанії: "Транс-Дор-Сервіс" (укладено угод на понад 14 млн грн), ПП "Ространс" (сума угод понад 9 млн грн) та "Вишків-Брук" (3,8 млн). Більшість закупівель є конкурентними, тобто проводять у вигляді аукціону, однак учасниками стають переважно лише дві компанії.

Довідково з ресурсу Youcontrol:

ПП "Транс-Дор-Сервіс" зареєстроване 2011 року в Луцьку, на вулиці Дубнівська, будинок 66. Власником підприємства зі статутним капіталом 1 тисяча гривень є Сергій Іщук.

ПП "Ространс" розміщене у селі Рованці, засноване у 2002 році. Його власником є Ростислав Мокійчук. Статутний капітал – 600 тисяч гривень.

"Вишків-Брук" засноване два роки тому, його власником є Сергій Балицький (депутат Луцькради). Статутний капітал підприємства – 10 тисяч гривень.

ТОВ "Бетон Брук Сервіс" засноване 11 років тому. Серед його засновників Андрій Разумовський, Сергій Стрихарчук та Акціонерне товариство "Закритий недиверсифіковий венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Інвестор фінанс". Статутний фонд 2 млн грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів