Поділитись:

У Луцьку підприємці Старого ринку чергують біля контейнерів (відео)

Середа, 19 вересня 2018, 11:08

Підприємці ринку, які працюють на вулиці Замковій у Луцьку, позавчора розпочали цілодобове чергування біля кіосків. Таким чином вони відреагували на рішення виконкому Луцькради про демонтаж частини торгівельних точок. Біля свого майна підприємці припаркували машини, кажуть, аби не дати спецтехніці доїзду.

Про це йдеться в сюжеті "Нової Волині".

Підприємці хочуть і надалі легально працювати на своїх місцях, тому готові чергувати біля кіосків безстроково.

"Заплативши податки в державу, в Пенсійний фонд, з цього контейнеру наша сім'я отримує прибутки, тобто ми фактично живемо за рахунок здійснення підприємницької діяльності... Для того я тут стою і буду до останнього відстоювати", – розповів один із працівників ринку Володимир Нагорний.

Нагадаємо: у рішенні виконкому йдеться про дозвіл на знесення 21 контейнера, частину яких орендують у підприємця Володимира Герасимовича. З його слів, 17 років тому він отримав дозвіл на облаштування ринку та виграв судовий спір із земельних питань.

"На встановлення торгового ряду у нас є дозвіл. Тому що для МАФів є головний документ – дозвіл... Земельне питання в нас не вирішене. Ми подали на затвердження проект землеустрою, міська рада, замість того, аби його затвердити або не затвердити, винесла рішення, що ми тут стоїмо незаконно. Суд цей пройшов, і судом було скасоване це рішення і зобов'язано міську раду в місячний термін наше земельне питання винести на чергову сесію. Ми чекаємо цього до сьогоднішнього дня", – розповів підприємець.

У міськраді кажуть, що земля – комунальна. Договір про оренду не продовжили і про демонтаж працівників ринку повідомили, залишивши повідомлення на контейнерах. Підприємці ж мають намір оскаржувати це рішення.

Як розповіла директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, на даний момент вони не планують проводити демонтаж вулиці Замкової. У департаменті є затверджені графіки, згідно з ними наразі в Луцьку демонтовуються паркани і сараї. Також чиновниця додала, що рішення виконкому є достатньо для того, аби розпочати демонтаж.

Голова ГО, яке відстоює права підприємців Ігор Дильов зазначив, що для багатьох працівників ринку – цє єдине джерело доходів.

"Ми не плануємо конфліктувати, але люди, звісно, збурені, тому що вони позбавляються робочих місць і поки що без альтернативи", – зауважив він.

Також Ігор Дильов додав, що, проконсультувавшись з юристами, вони готують листи-заперечення на міську раду до секретаря міськради Григорія Пустовіта. Також, з його слів, підприємство "МТС-Агросервіс" із групою підприємців будуть оскаржувати це рішення в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДПРИЄМЦІ ВІДВОЙОВУЮТЬ КІОСКИ НА СТАРОМУ РИНКУ В ЛУЦЬКУ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів