Поділитись:

Луцьк знову пробуватиме запровадити безготівкову оплату проїзду в транспорті

Середа, 19 вересня 2018, 13:13

У Луцьку пропонується затвердити автоматизовану систему оплати проїзду та обліку пасажирів у громадському транспорті Луцька.

Програма розрахована на 2018-2019 роки. Її суть в тому, аби ввести безготівковий розрахунок. Таких нововведень вимагає законодавство. Питання 19 вересня розглядали під час засідання постійної комісії з питань фінансів та бюджету.

Вісім перевізників, які є у Луцьку, не заперечують щодо впровадження системи, – зазначив керівник управління транспорту Луцькради Володимир Степанов.

Валідатори повинні бути стаціонарні, у тролейбусі таких буде два. В автобусі достатньо буде одного.

Нині розглядають варіанти, яким чином буде відбуватися закупівля обладнання. На думку Степанова, найкращим варіантом буде, якщо закупку здійснить міський бюджет або оператор. Встановлення системи, закупівлі обладнання вартуватиме близько 60 мільйонів гривень. Водій від розрахунку з пасажирами буде звільнятися. Окрім цього, планується озвучення зупинок.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що вже була скандальна спроба закупівлі валідаторів, яка не увінчалася успіхом та принесли фінансові втрати для бюджету. Він зазначив, що є сенс продумати систему, аби валідатори працювали і з картками, і з квитками на кількаразовий проїзд. Це буде зручно для немісцевих, така практика є в інших країнах. Нині ж пропонується, що тих, у кого немає картки для валідатора, буде обслуговувати водій: проводити своєю карткою та видавати квиток.

Остаточне рішення ухвалюватиме сесія міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ОБГОВОРИЛИ, ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ БЕЗГОТІВКОВА ОПЛАТА ПРОЇЗДУ

Надрукувати
мітки:
коментарів