Поділитись:

Корінь зла: головна освітянка Луцька розповіла, звідки "росте" шкільний булінг (відео)

Середа, 19 вересня 2018, 14:02

У навчальних закладах Луцька здійснюється активна робота з протидії булінгу.

Про це розповіла начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко в коментарі програмі "Тема дня" на телеканалі "Нова Волинь".

Зі слів Зіновії Лещенко, у луцьких школах є випадки булінгу, як і загалом у навчальних закладах по всій Україні.

Причини цькування, на її думку, потрібно шукати в оточенні дітей. Тому вона радить батькам і педагогам ретельно стежити за тим, з ким і де проводить час дитина.

Головна освітянка Луцька додала, над проблемою булінгу працювали і раніше, просто таке модне слово, як "булінг", не звучало, а використовувалися словосполучення "протидія насильству" чи "вивчення проявів насильницької поведінки у молоді".

Причин булінгу дуже багато. Але коріння, звідки це береться, на думку Зіновії Лещенко, – у вільному доступі дітей до різних інтернет-ресурсів.

"Ті ігри, які далеко не несуть формування якоїсь духовності чи світлого чогось. Це скеровано на насильництво. Я думаю, що, якби батьки частіше зверталися до того, щоб десь на контроль взяти, чим все таки цікавиться дитина, то це була би одна із тих сторінок, які би дозволили вирішити цю проблему позитивно", – вважає вона.

Як розповіла начальник управління освіти, прояви булінгу дуже впливають на якість навчання.

"Зацьковані діти своїми однокласниками, а якщо, не дай Боже, підсилять це педагоги, а якщо ще формування невдахи із сім'ї йде, то дитина замикається. Навіть ті діти, які мають дуже гарні природні здібності й задатки, комплексують перед аудиторією. І батьків, і педагогів прошу бути просто мудрими, вони є взірцями спілкування, відносин, поцінування дружби, людської підтримки, чогось доброго, без чого, певно, світ покотиться в прірву", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #СТОПБУЛІНГ: ЯК ЗУПИНИТИ ЦЬКУВАННЯ У ШКОЛІ (ІНСТРУКЦІЯ)

Надрукувати
мітки:
коментарів