Поділитись:

"Я сепаратист", – луцький комуніст поскаржився росіянам на переслідування в Україні (відео)

Четвер, 20 вересня 2018, 10:15

Луцький комуніст Олександр Кононович на російському телеканалі поскаржився на переслідування в Україні.

Про це він заявив в ефірі каналу "Росія-1".

Зокрема голова російської спільноти на Волині розповів, як його вигнали з аспірантури через його позицію, як підпалили офіс російської спільноти тощо.

На питання журналістів, за що Олександра звинувачують в Україні, він відповів:

"Я сепаратист, 258 стаття, участь у терористичних організаціях, 111 – повалення конституційного ладу. А з аспірантури мене вигнали за низькі моральні норми поведінки. Бо коли до мене прийшли і сказали, що я повинен змити ганьбу з росіян, які живуть на Волині, і в прямому ефірі на Волинському телебачення повинен плюнути в портрет Путіна, я сказав, що цього робити не буду. Мене запитали: "Ти що, любиш Путіна?" Я відповів: "Ні, я просто вихована людина". Я не буду плювати в будь-чий портрет", – розповів Кононович.

Також він зазначив, що пробував оскаржити рішення про вигнання з аспірантури в суді, однак, з його слів, позов без руху лежить вже чотири роки.

Нагадаємо: працівники Служби безпеки України провели обшуки напередодоні 9 травня. Під "приціл" правоохоронців потрапила квартира і луцького комуніста Михайла Кононовича в Києві. А в лютому у Києві луцьких комуністів побили за агітлистівки, які закликають до боротьби з нацизмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНАЙШЛИ ЗАБОРОНЕНІ АГІТКИ, – СБУ ПРО ОБШУКИ КОМУНІСТІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів