Поділитись:

Підприємці ночують на Старому ринку, аби не знесли їхніх кіосків

Четвер, 20 вересня 2018, 11:00

Підприємці зі Старого ринку просять не демонтовувати їхніх кіосків, допоки не буде прийнята концепція щодо ринку.

Голова ГО "Бізнес Волинь" Ігор Дильов сказав, що департамент муніципальної варти, можливо, ненавмисно, але ввів в оману членів виконкому, які підтримали рішення про демонтаж кіосків на вулиці Замковій (Старий ринок). Про це Ігор Дильов зазначив 20 вересня під час засідання земельної комісії.

Підприємці просять скасувати це рішення виконкому.

"Там є люди, в яких були прямі договори з міською радою, є частина людей, які мають орендні відносини з "МТС агросервіс", і це все треба розділити. Ми неодноразово зверталися до влади з проханням, мовляв, коли є якісь невирішені спори, допоки малюється концепція, дати можливість залишитися підприємцям", – сказав Ігор Дильов.

Депутат Олександр Козлюк зазначив, що в єдиному державному реєстрі ця ділянка вільна і досі не сформована.

Член ГО "Бізнес Волинь" Тетяна Біскуп зауважила, що існує дозвіл від 2001 року, яким дозволено "МТС агросервіс" облаштовувати торгові ряди на вулиці Замковій.

"На ринку досі по черзі ночують люди, аби вберегти контейнери", – розповіла підприємець з ринку Тетяна.

Юрист Луцькради Андрій Максим'як сказав, що підстав для скасування рішення немає, бо воно ухвалене законно. Втім, якщо і скасовувати, то або рішенням міської ради, або ж в судовому порядку.

Олександр Козлюк запропонував підприємцям оскаржувати рішення в суді, а департаменту муніципальної варти не зачіпати контейнерів до звернення суду. Однак його пропозицій не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів