Поділитись:

У Луцькраді поскандалили депутатки та очільниця управління освіти

Вівторок, 02 жовтня 2018, 12:15

Під час засідання комісії між депутатами Луцькради виникла суперечка.

Думки розійшлись під час розгляду списку педагогів, які отримають премії від Луцькради. Про це йшлося 2 жовтня під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства.

Депутат Алла Надточій сказала, що минулого року порушили положення, бо склад комісії, яка відбирає преміантів, мала б затвердити депутатська "освітня" комісія.

Голова комісії, депутат Майя Шостак зауважила, що вже це сталося, тому немає сенсу на цьому акцентувати увагу, а можна внести зміни у відповідне положення на майбутнє.

Втім Алла Надточій зазначила, що такі помилки допускалися й раніше, а Майя Шостак як голова комісії мусила б звернути на це увагу.

Майя Шостак відповіла, що вона теж не має вдосталь часу, щоб на все звертати увагу та стежити за всім.

"А хто має стежити?" – поцікавилася Алла Надточій.

"Добре, що ви все встигаєте!" – відповіла Майя Шостак і сказала, що її втомили "базарні крики" її колеги-депутатки.

Між депутатками зав'язалась суперечка. Тим часом депутат Анна Мовяк мала чимало запитань до очільниці управління освіти Зіновії Лещенко щодо того, як саме обирали педагогів, які отримають премії.

Алла Надточій зауважила, що положення й прописували таким чином, аби відбір преміантів був відкритий, демократичний, щоб не було прийнятих заангажованих рішень десь в чиїхось кабінетах.

Зіновія Лещенко відповіла, що жодної заангажованості тут немає, педагогів обирали шляхом голосування.

Алла Надточій тоді ще раз повторила своє запитання, попросивши не перекручувати її слова.

Втім Зіновія Лещенко заявила, що її ображає те, що депутатка постійно звинувачує її в тому, що вона перекручує слова, адже це так не є.

"Я в системі освіти працюю більше 30 років... Мені ніколи ніхто не сказав, що я перекручую слова, так, як ви кажете, що я щось перекручую – це вже переходить на особисті образи", – сказала Зіновія Лещенко.

Алла Надточій зазначила, що вона як депутат делегована громадою міста, аби від імені громади робити все можливе, щоб позитивно вплинути на процеси життєдіяльності міста.

Врешті в ході суперечок депутати дійшли згоди і вирішили, що на 2019 рік варто напрацювати нове положення щодо комісії, яка обиратиме педагогів, які отримають премії від міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
15:05
20 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024
12 березня 2024
16:16
12:22
08 березня 2024
07 березня 2024
10:20
05 березня 2024
10:13